Maritha

Användarprofil

Läser mycket. Bloggar på bokhyllan.frolid.eu Instagram: frolids_bokhylla

Favoritpresenten att ge bort är en dag tillsammans med mottagaren.

Jag har gett detta till mina barn i många år.
Att åka iväg till en annan stad, käka mat. Fika, gå på museeum, shoppa och bara vara tillsammans. Har alltid varit uppskattat.

Det ger så mkt mer än bara en pryl i hyllan!
Att planera tillsammans vad vi ska göra, se fram emot, genomföra och sedan dela minnet.
En vid gåva!

Fyll-i-bok som present

En perfekt present till den som tycker om att skriva. Det finns möjlighet dokumentera sitt liv och sina tankar utifrån behov. Antingen en bok om "När jag var barn" eller "när vi träffades" för att spara till kommande barnbarn. Det finns fyller-i- böcker som hjälper en att fokusera på enskilda bitar i livet. Mående, framgång, lycka, vikt, träning.. Så bra när man hittar rätt!

Docka

Produkttyp

Docka som present

En docka till en pojke är en fantastiskt uppskattad present. De flesta barn önskar sig ett syskon att ta hand om, eller att en gång får egna barn. Det är inte bara flickor.

Pojkarna brukar vara väldigt omhändertagande och det är en bra egenskap för alla människor att träna på. :)

Men han försökte

Bok av Anders Kandelin
En samling med åtta noveller där män står i centrum. Det är inte den stereotypiska MANNEN utan det är ett gäng ganska osäkra män som gör så gott de kan.
Och förstås; Det är i relationen till andra som deras omtanke, kärlek och tillkortakommanden framkommer. Till dottern, sonen, föräldrarna eller partnern.

Det är en bok som pekar på att det inte är svart/vitt. Den är fylld av dilemman som är så tydlig och man förstår precis mannens val och varför han gör som han gör. Men så händer något som slår tillbaka på honom själv. Även det är helt logiskt när det väl händer.

Det är olika vinklar, snabba vändningar och vardagligheter i tankeväckande och välskrivna texter. En bok det går att diskutera länge över, tror jag.

Tenet

Film från 2020 regisserad av Christopher Nolan
En intensiv actionspäckad film med en invecklat äventyr där hotet kommer från framtiden. När hjälten går framåt så spolar filmen bakåt. Ju längre in i filmen vi kommer desto märkligare händelser. Bilar, båtar och människor som passerar varandra på parallella tidsplan. Det är en intressant historia och en än mer intressant framtid. Självklart får allt en förklaring till slut och det är många trådar, fram och tillbaka i tiden, som knyts samman.
Otroligt snygg film av Christopher Nolan och jag är imponerad av Robert Pattinson. Bra roll!
Det är ingen film att slötitta på, du måste vara med för att hänga med..

Ingen skulle få veta

Bok av Anna Kansell
Maria bor med sin syster tillsammans med sina båda föräldrar i ett utifrån sett vanligt hus, i en vanlig familj. Men vad som händer bakom stängda dörrar är det bara några få utomstående som vet. Det är en ångestfylld resa med mammans ständiga hot om självmord vilande över familjen. Fokus är inte bara på det som var dåligt.
Det finns många berättelser om en varm och omtänksam mamma, som i perioder mådde ganska bra.

Det är en självutlämnande, naken och känslofylld bok. Anna berättar hur det var att leva med en psykiskt sjuk mor ur ett barns perspektiv och hennes minnen kompletteras med journalanteckningar och dagbokstexter.

En stark bok!
Nora flyr från Stockholm och sin pojkvän genom att ta tåget Leksand och sin barndomskompis Vega.
Hon får möjlighet att hyra en sommarstuga, lite avsides, men det funkar.

Grannhuset är ett vräkigt skrytbygge och där är Viktor husvakt över vintern. Han är snygg, vänlig och hjälpsam och får det att pirra till, men det är något som inte riktigt stämmer.. Och plötsligt en dag står pojkvännen utanför dörren…

En parallell historia är den om Claes. En författare på nergång. Ingen vill längre köpa hans böcker och han är i Leksand för att signera böcker. Då möter han Torsten. En gammal man som gärna berättar om sitt liv och dricker kaffe med dopp. En historia som Claes genast ser som sin nästa boksuccé. Den har allt! Kärlek, krig, familj, tragedi och saknad…

Vilken härlig bok med levande gestaltning och ett driv framåt. Fina miljöbeskrivningar och mycket kärlek till bygden. En fin sammanflätning av vänskap, kärlek och korsande livsöden.

Jackie

Film från 2016 regisserad av Pablo Larraín
Filmen följer Jackie i de närmsta dagarna efter mordet på hennes make John F Kennedy.
Det är en lågmäld och välplanerad film som blandar hennes chock, begravningsförberedelser, journalfilmer om JFK med intervjuer med en journalist.

Filmen är snygg, Jackie är oftast den som är mitt i bilden, i nästan varje scen. Det är mycket dialog, maktspel och nervositet.

Natalie Portman gör en fantastisk rolltolkning som Jacquelin Kennedy.

10 orsaker att hata dig

Film från 1999 regisserad av Gil Junger
En High school film med klassiskt upplägg.
Cameron kommer ny till skolan och blir visad kring skolan av en av de nördiga killarna. Han får syn på den söta, ouppnåeliga, Bianca. Hon i sin tur trånar efter skolans hunk, Joey som gärna lägrar henne, för poängens skull, om han bara kan få komma till..
Bianca och hennes äldre syster Kat är hårt hållna av deras far, som verkligen inte vill se dem tillsammans med pojkar. Bianca vill inget hellre än att gå på fest, medan Kat inte förstår vitsen.
Så Pappa kommer med den brillianta iden att Bianca får dejta, när Kat gör det.
Detta öppnar för möjligheter. Cameron övertalar Patrick, vars rykte som våghals är vida spritt på skolan, att dejta Kat. Och de får Joey att betala honom, eftersom han tror att det är för att HAN ska få Bianca..
Upplagt för tonårsdramatilk! Det är humor, fest, kvarsittning, offentlig förödmjukelse, fantastiska kärleksförklaringar och bra musik.
Framförallt är filmen grundad på William Shakespeare’s ”Så tuktas en argbigga”. I en lektionsscen så framförs en av hans sonetter på jambisk vers. Helt fantastiskt!
Julias nya liv i Kapstaden började inte riktigt som hon önskat. Men efter skilsmässan med Tom och känns det bra igen. Förhållandet med Max är stabilt, och hon stortrivs med det lilla galleriet, som hon har med sin granne Leanne.

Men så dör Leanne plötsligt och torkan drabbar Sydafrika, då blir allt fel för Julia..
Hon övertalar hon vännerna Ray och Richards att göra en rejäl make-over-renovering av vingården, men allt blir lite för mycket, för dyrt och planerna blir lite för stora.

När hästtjejen i världsklass, Cassandra, kommer tillbaka till stan och lägger beslag på Max, blir Julia svartsjuk. Max mamma kommer på besök och Tom har hittat en ny ung kärlek. Som upplagt för intriger...

Sidohistorierna med Bianca som kämpar med sitt företag och sitt äktenskap är intressant. Likaså mamma Birgitta och väninnans vloggande och kurser i Halmstad.
Det är en charmig uppföljare till Det lilla galleriet i solen, fylld med kärlek, hemligheter, glädje sorg, vin och fantastiska miljöbeskrivningar.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.