The Woman with the Blue Star: A Novel

The woman with the blue star
Bok av Pam Jenoff
From the New York Times bestselling author of The Lost Girls of Paris comes a riveting tale of unfathomable sacrifice and unlikely friendship during World War II.
Krakow och året är 1943. 18-åriga Sadie och hennes mamma tvingas söka skydd i tunnlarna under stadens gator då nazisterna vill få bort alla judar. När Sadie en dag kikar upp genom ett brunnsgaller får hon kontakt med Ella. Ella kommer från en förmögen familj och lever ett stillsamt liv med sin styvmamma. Ella och Sadie blir vänner trots att de lever helt olika liv, men kriget kommer sätta dera vänskap på prov.

Jag säger bara WOW! Vilken fantastisk historisk roman, boken är inspirerad av sanna berättelser från andra världskriget. Redan från första sidan är jag fast i boken och jag dras med direkt i historien och läser till den tar slut - en riktig sträckläsarbok. Pam skriver med sådan inlevelse, det är detaljrikt och starka karaktärer så man blir helt fascinerad av historien, den griper verkligen tag och berör. Jag har tidigare läst författarens bok "Paris försvunna döttrar" som jag gillade mycket och den satte avtryck hos mig men denna bok är ännu bättre. Den här boken kommer jag inte glömma av många anledningar och skräcken jag själv kände när Sadie kröp i de trånga avloppstunnlarna beskriver hur nervkittlande Pam skriver. Läs boken!