Derfor spiser du mer enn du tror

Bok av Brian Wansink
Forskaren Brian Wansink försöker med denna undersökande och fascinerande bok att öppna läsarens ögon för den matindustri som vi alla är ett offer till. Med dåliga kostvanor och kostrelaterade sjukdomar som för varje år blir fler och fler, så är det dags att vi kollar oss själva i spegeln och förändrar vårt beteende.
Enligt Brian Wansink, författaren till denna fascinerande och informativa bok Mindless Eating, fattar vi mer än 200 beslut om dagen som är relaterade till vad vi äter. Det är inte konstigt att vi har en sådan hat-kärlek till vår mat.

Wansink, cef för Cornell University Food and Brand Laboatorium, har byggt sin karriär genom att undersöka fenomenet med det sinnesslöas ätandet: Vi ignorerar serveringsstorlekar även när de är tryckta på etiketten. Vi föredrar märken och företag som vi känner igen eftersom vi antar att deras produkter har högre kvalitet. Vi går hellre rakt mot chipsen eller den där bullen, även om vi just passerade en banan eller ett äpple.

I denna undersökande bok förklarar Wansink vad som ligger bakom detta självsaboterande beteende som gör att så många människor idag lider av kostrelaterade sjukdomar och hälsoproblem. För dig som är redo att se matindustrin som den verkligen är så kommer denna bok att blåsa dig av stolen…