Mordet på Anna Lindh chockade Sverige

Bok av flera författare
Beskedet i september 2003 att Anna Lindh, Sveriges utrikesminister, fallit offer för ett brutalt mord skakade om hela nationen. Nyheten väckte känslor långt utanför landets gränser på samma sätt som mordet på statsminister Olof Palme 1986. Att gripa gärningsmannen snabbt var av största vikt, och ett intensivt utredningsarbete sattes i rörelse. Här berättar poliserna själva om en av Sveriges mest uppmärksammade mordutredningar. I Nordisk kriminalkrönika berättar poliser själva om sina mest uppmärksammade, omskakande, och svåra fall.
9788726019278
Välj utgåva
Mordet på Anna Lindh chockade SverigeSvenska - E-bok
ISBN: 9788726019278
Mordet på Anna Lindh chockade SverigeSvenska - Ljudbok
ISBN: 9788726049305
Jag gick i åttan när beskedet kom att vår dåvarande utrikesminister Anna Lindh först hade blivit knivskuren och att hon sedan hade avlidit. Hela skolan samlades i matsalen och höll en minnesstund/tyst minut för henne. Jag minns "drevet" mot den man som till en början greps för mordet och fullständigt hängdes ut i media och hur han efteråt berättade i tv att många, däribland grannar, fortfarande betraktade honom som mördaren - trots att polisen till slut hittade den man som verkligen mördade Anna Lindh. Jag minns också min ilska gentemot advokat Peter Althin, för att han skulle försvara mördaren och att ett obefogat hat mot advokater föddes där och då (fast efteråt har jag lärt mig vad offentlig försvarare verkligen går ut på).

Det var intressant att läsa polisernas berättelse och beskrivning av detta fruktansvärda mord i "Nordisk kriminalkrönika 2005: Mordet på Anna Lindh chockade Sverige", för det fanns en hel del som jag inte kände till och som nu gav mig en bättre bild av händelsen.

Texten är saklig och innehåller i princip inga känslor - vilket naturligtvis är bra, med tanke på vad det är för en typ av text. Samtidigt är den grundlig i sitt beskrivande.

Jag rekommenderar den här boken ifall man är intresserad av polisutredningar och rättsfall, eller om man helt enkelt bara vill veta mer om just mordet på vår dåvarande utrikesminister.