Den sorgsne busschauffören från Alster

Håkan Nesser

2012 - 2013 hävdar busschauffören Runge att han inte borde få leva, och när han senare hotas till livet så har han förståelse för detta. 2018 har kommissarierna Barbarotti och Backman tagit tjänstledigt och rest till Gotland, där fallet med Runge plötsligt får ny aktualitet. Det verkar som att något i polisutredningen från 2013 gått helt fel.

9789100183127
Välj utgåva
Den sorgsne busschauffören från AlsterSvenska - Inbunden
ISBN: 9789100183127
Den sorgsne busschauffören från AlsterSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789100185251
Äntligen en sån där myspysig Nesserbok som handlar om Barbarotti och hans sambo Eva.
Handlingen utspelar sig i dåtid när en buss är med om en olycka i Hälsingland där 16 personer, mest tonåringar, omkommer. Det sätter djupa spår i busschaufförens sinne förstås. Han gifter dock om sig men 5 år efteråt börjar hotbrev från Nemesis komma att han förmodligen inte ska överleva årsdagen för olyckan. Han sätts under beskydd men han och frun försvinner spårlöst. Kort efteråt får polisen reda på att han försvunnit från en Ålandsfärja och befaras död.
Eva och Gunnar befinner sig på Gotland när de tycker sig se busschauffören på en röd cykel på Fårö. De börjar nysta i frågan igen för att ta reda på om han ändå är i livet och vad som egentligen hände.
Gillar man Nesser så gillar man den här! Dialogen är långsam, ingen actionbok, den är full med gammeldags uttryck och talesätt, ungefär som jag som är från en äldre generation tycker att folk under min uppväxt pratat. Tyvärr är det inte Nesser själv som läser den här gången men jag tycker att Reine Brynolfsson passar rätt bra för historien.