Flickvännen

Bok av Karolina Ramqvist
Innan han gick den morgonen tog John på sig nya träningskläder och nya joggingskor. Karin fick en mobiltelefon med kontantkort. Kläder och samtal som inte går att spåra. Han sa vi ses snart, men inte när. Alla före honom hade sagt att de skulle ta hand om henne men han köpte ett fucking jävla hus. Nu går hon återigen omkring där och väntar på honom, lämnad ensam med utegångsförbud när han är ute på ett av sina jobb. Varför har hon fastnat för en man som försörjer sig på våld och brott? Hon tänker på vad som drivit henne, på priset hon måste betala och om det verkligen är rätt val, samtidigt som väninnorna vill festa och skvallra och små glimtar från den vanliga världen påminner henne om hur det skulle kunna ha varit.
9789113069036
Välj utgåva
FlickvännenSvenska - Pocket
ISBN: 9789113066684
FlickvännenSvenska - Pocket
ISBN: 9789170017254
Hans pigeDanska - Okänt
ISBN: 9788779733978
FlickvännenSvenska - E-bok
ISBN: 9789113069036
FlickvännenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789146219958
FlickvännenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789113106502
Flickvännen av Karolina Ramqvist

Karin är en ung tjej som lever och bor tillsammans med John, en grovt kriminell man. Den lyx han ger henne i form av snygga kläder, sportbilar, resor och ett vackert hus, räcker för att hon ska vara lycklig. Hon kan köpa det hon vill ha, får det bästa kokainet, och kan röka de allra bästa jointarna. Hennes mamma gillar inte hennes sätt att leva och därför har Karin valt bort sin mor och två systrar. Om dagarna vistas hon i sitt lyxiga hus, John har gett henne utegångsförbud när han ute på ”jobb”. Mobiltelefonen har hon vid sin sida hela tiden, för John kan ju ringa eller sms. När han kommer hem är det viktig att hon är tillgänglig, men vad han egentligen sysslar med vet hon inte. Det bryr hon sig heller inte om, och hur länge han är borta är ingenting som hon ska bråka om.

Livet är ytligt och det enda som John är intresserad av är att hon ser snygg ut. Därför tränar Karin varje dag, klär sig snyggt och sminkar sig. Deras umgänge är enbart Johns kriminella vänner och deras flickvänner. En kväll när killarna är på ”jobb” träffas flickvännerna hos Karin för att äta middag, dricka vin och champagne. De röker även jointar, tar kokain och blir väldigt påverkade. Men inte blir samtalen djupare för det, de håller sig till ytliga saker som mode, smink och diskuterar killarna.

När Karin senare på kvällen tar en promenad med sin hund ser hon att väninnan, Lindas, bil är full med saker och hon förstår att hon tänker sticka. Hon blir upprörd och försöker tala Linda tillrätta …
Denna roman var mycket intressant och det fanns mycket att diskutera kring storyn. Som till exempel varför vissa kvinnor vill leva med kriminella män. De allra grövsta brottslingarna som sitter på våra fängelser får dagligen brev från kvinnor som vill ses, varför? Även om storyn var givande och bra, var den även väldigt deprimerande att läsa. Alla dessa unga kvinnor som kunnat haft ett vanligt liv, studerat och försörjt sig själva, väljer detta liv och har istället sagt upp kontakten med nära och kära.