Sju sorters kakor : Sveriges bästa recept på klassiska bakverk och nya favoriter

Maria Selin
Sju sorters kakor : Sveriges bästa recept på klassiska bakverk och nya favoriter" är en modern version av den klassiska bakboken från 1945. Konceptet är detsamma, men författarna Maria Selin, Erika Palmquist och Sofia Hannar byter ut några av de gamla recepten för att ge plats åt nya. Dessutom har denna version en praktisk omvandlingstabell.
9789113080598
Välj utgåva
Fika : the Swedish wayEngelska - Inbunden
ISBN: 9789113080611
Visa pris inkl. frakt Inkl. frakt
Plusbok
98 kr
Laddar in senaste priserna...
+ 40 frakt
Bokextra
110 kr
Laddar in senaste priserna...
+ 49 frakt
CDON
118 kr
Laddar in senaste priserna...
+ 29 frakt
Book Outlet
118 kr + 25 frakt
Bokus
119 kr
Laddar in senaste priserna...
+ 19 frakt
Adlibris
119 kr
Laddar in senaste priserna...
+ 19 frakt
CampusBokhandeln
143 kr
Laddar in senaste priserna...
+ 29 frakt
Akademibokhandeln
149 kr
Laddar in senaste priserna...
+ 29 frakt
Ginza
119 kr
Laddar in senaste priserna...
+ 39 frakt
Bokbörsen (begagnade böcker)
95 kr + 59 frakt
Elsa Larsson
Postad på Omnible
21 mars 2020
Betyg 3
Sju sorters kakor : Sveriges bästa recept på klassiska bakverk och nya favoriter" är en uppdaterad version av den klassiska bakboken. Denna upplaga följer samma koncept, men har fler recept och en praktisk omvandlingstabell. Med andra ord är den anpassad efter dagens samhälle och tar hänsyn till internationella influenser utan att tumma på sitt svenska ursprung. Författarna Maria Selin, Erika Palmquist och Sofia Hannar ger boken en ny formgivning och ett modernt språk.

Sju sorters kakor är en riktig klassiker. Med 3,8 miljoner sålde exemplar är det Sveriges mest sålda bok genom tiderna. Den kom ut för första gången år 1945 och har sedan dess blivit en viktig bakbok i de allra flesta svenska hem. Även de som inte bakar ofta gillar att ha denna kultbok hemma.

Man kan ställa sig frågande till om man behöver en uppdaterad version av boken. Faktum är att det är ganska praktiskt att följa recept som är anpassade efter dagens utbud i dagligvaruhandeln. Boken består av många populära recept, men det verkar som att flera av de ursprungliga recepten har bytts ut till nya varianter eller till helt andra bakverk. Detta ger blandade känslor och vissa människor kan nog bli ganska upprörda. Dels är det kul med nyheter och anpassningen med aktuella recept, samtidigt är Sju kakor en riktig klassiker och många vill nog ha de ursprungliga recepten.