Honeymoon, hejdå & bergen som väntar

Emma Svensson
“Honeymoon, hejdå & bergen som väntar” handlar om krossade drömmar och hur viktigt det är att våga drömma på nytt. Emma Svensson blir lämnad endast sex veckor efter bröllopet. Hennes värld slås i spillror, men hon bestämmer sig för att uppfylla andra drömmar. Hon beger sig till Alperna för att klättra och finna ny mening med livet.
Visa pris inkl. frakt Inkl. frakt
Bokus
199 kr
Laddar in senaste priserna...
fri frakt
Adlibris
199 kr
Laddar in senaste priserna...
fri frakt
Book Outlet
255 kr fri frakt
Ginza
199 kr
Laddar in senaste priserna...
+ 39 frakt
Bokbörsen (begagnade böcker)
150 kr + 59 frakt
Elsa Larsson
Postad på Omnible
9 mars 2020
Betyg 4
“Honeymoon, hejdå & bergen som väntar” är en bok om krossade drömmar och betydelsen av att våga drömma på nytt. Boken handlar om hur Emma Svensson blir lämnad av sin man endast sex veckor efter deras fantastiska bröllop. Hon trodde att de skulle leva ihop för alltid och hennes värld slås i spillror. De tar hjälp av en parterapeut och Emma gör allt i sin makt för att hennes man ska älska henne.

Hon kompromissar med sig själv och sina värderingar för att vara honom till lags, men inser snart att det är lönlöst. Han älskar inte henne längre och kommer aldrig mer att göra det trots hennes ansträngningar. Emma inser att deras liv tillsammans är över. Nu börjar en svår tid när hon inte vet vem hon är eller vad hon ska ta sig till. Allt som hon trodde var livet har nu helt plötsligt försvunnit.

Emma finner dock ny styrka och bestämmer sig för att hon inte vill vara ledsen för resten av livet. Drömmen om livet tillsammans med sin man är krossad, men den händelsen ska inte få förstöra hennes andra drömmar. Istället beslutar hon sig för att uppfylla de andra drömmarna hon har. Många av dessa har hon inte kunnat göra under tiden de var tillsammans. Nu finns det dock tid och möjlighet. Hon gör ett aktivt val att låta skilsmässan bli en positiv vändpunkt i livet. Det är nu hon ska börja leva på riktigt.

Hon beger sig till Alperna och mycket av boken handlar om just alpin klättring. Klättringen fungerar även som ett metafor för livets toppar och dalar. Den tar upp viktiga aspekter av sorg, kärlek, oro och läkningsprocessen. Det är en bok som trots sin sorgsna sida, är full av inspiration och glädje. Den är skriven direkt från hjärtat och undviker inte svåra tankar som exempelvis oro för att inte kunna få barn och ångest inför framtiden. Livet är inte svart och vitt och det är denna bok ett utmärkt exempel på.

Boken passar personer som nyligen gått igenom något svårt, exempelvis ett uppbrott från ett längre förhållande eller någon annan livsomvälvande förändring. Boken ger inspiration, hopp och stöd i en svår process.