Mellan raderna

Bok av Johanna Schreiber
Mellan raderna är första delen i en ny serie som utspelar sig i bokförlagsvärlden. Med Johanna Schreibers vassa humor och träffande samtidsblick får vi följa människorna kring Schantz förlag. PR-strategen Emily ägnar dagarna åt att ta hand om självupptagna författardivor och planera storslagna releasefester. Samtidigt försöker hon läka efter en uppslitande skilsmässa, och anpassa sig till ett liv som varannan vecka-förälder. När hon träffar den karismatiske serietecknaren Herman på förlagets sommarfest slår det gnistor direkt. Men att kombinera den nya förälskelsen med krävande författare och chefer som inte drar jämnt visar sig vara allt annat än enkelt. Samtidigt pågår en maktkamp på förlaget. Grundaren Otto Schantz har gått ur tiden. Vem av hans arvtagare ska gå vinnande ur striden om Schantz förlag?
Varm, mysig och välskriven!
Jag funderar mycket på vad jag ska göra när jag blir frisk, vad jag ska jobba med om inte mitt nuvarande jobb kommer att fungera. En av sakerna som jag funderar på är bok- och förlagsbranschen.

Mellan raderna ger mig en inblick i den branschen. Och trots att det är en fiktiv historia så känns den mer sann och trovärdig än vad en feelgood brukar göra. Språket är rappt och har ett härligt driv framåt. Nackdelen med det är ju dock att boken tar slut alldeles för fort.

Johanna Schreiber har knådat ihop en underhållande story om Emilys vardagsliv, önskan om att göra karriär och längtan efter kärlek. Det är en härlig feelgood med en stor skål värme, lite djup och en skvätt svärta. Karaktärerna känns väldigt levande och jag gråter för Emily och hennes kamp för att få vardagen att fungera. När kommer nästa del?