Frivillig i Auschwitz : en sann historia

The volunteer
Bok av Jack Fairweather
Jack Fairweather tecknar ett grundligt porträtt av den polske motståndsmannen Witold Pilecki som infiltrerade Auschwitz för att berätta för världen om vad som skedde innanför lägrets murar. Det är, som ofta i detta ämne, skakande och spännande läsning, men aldrig på ett osmakligt eller exploaterande sätt. Witold och hans medhjälpare är respektfullt porträtterade och de berättar alla en mycket viktig bit historia.
En omtumlande bok om Vitold Pilecki som frivilligt gick in i Auschwitz för att kunna rapportera om vad som hände i lägret.

En bok som är jobbigt mentalt att läsa men värt det.Här får man uppleva allt som hände,vedervärdiga fasor men också hoppet i kamratskapet som blev.De såg efter varandra i de mest hopplösa ögonblick.

Vitold sände via motståndsrörelsen rapporter om vad som skedde,tyvärr ansågs hans rapporter som något omöjligt ,att sådant inte kunde ske!

De allierade mot Tyskland svek dom ,Vitold flydde från Auschwitz efter att ha hjälpt ett antal människor att fly.Han byggde upp en motståndsrörelse i lägret. Det ledde till ett brödraskap som tog hand om varandra där ondska och hopplöshet var vardag.

Väl värd att läsa!