Antipasti & stuzzichini

Bok av Marco Baudone
Mot slutet av arbetsdagen, eller efter slinker italienaren in på en bar och beställer en aperitivo, en drink eller ett glas vin och så något gott att mumsa på, en stuzzichini, tillsammans blir det en avrundning på arbetsdagen, en start på kvällen, ett sätt att varva ner och göra sig redo för den njutning och samvaro som middagen kommer att på senare. Stuzzichini är italienska för aptitretare. Antipasti betyder ordagrant förrätt. Det här är en bok om det lilla goda med inspiration från de italienska köken. Grillat bröd med tomat och mozzarella , parmaskinkrulle fylld med färskost, fyllda musslor, kronäriskockor som i Rom, fylld minitoast med rosa sås, marulkscarpaccio, marinerad parmesanost och många andra aptitretande små rätter. Marco Baudone är född 1973 i Olofström i Blekinge: mamma Maj-Britt kommer från Sverige och pappa Giorgio från Italien. Marco började att jobba i restaurangvärlden redan som 14-åring. Han har skolat sig runt om i Italien, Paris och Stockholm. Under 5 år arbetade Marco på Operakällaren och driver idag med framgång Locanda i Stockholm.