Monster monster, #7

Skelettängeln

Bok av Johannes Pinter
Det är mitt i natten när lärare Engelbrekt ringer på Tove, Charlie, Musse, Johanna och Oliver. Han har just blivit kidnappad av ett skelett med änglavingar. Gänget hittar Engelbrekt på stadens kyrkogård, nedgrävd i en grav. De hinner precis gräva upp honom när SKELETTÄNGELN kommer flygande över natthimlen med ett nytt offer. Nu startar en besvärlig kamp för gänget. SKELETTÄNGELN har som mål att gräva ner så många människor den kan på kyrkogården. Det är verkligen en dödsfarlig fiende de möter. För SKELETTÄNGELN ger sig inte förrän den får gräva ner även barnen.
9789157031624
Välj utgåva
SkelettängelnSvenska - Inbunden
ISBN: 9789157031624
SkelettängelnSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178054466
MonsterMonster Skelettängeln är en fortsättning på tidigare böcker om de fem barnenTove, Charlie, Musse, Johanna och Oliver som med hjälp av sina nyvunna superkrafter efter ett blixtnedslag bekämpar monster och mystiska saker. Med finns också läraren Engelbrekt som ett stöd i denna nya tid. Denna gång har Engelbrekt blivit kidnappad av en skelettängel som grävt ner honom på kyrkogården. De hinner precis rädda honom. Men hur ska de lyckas stoppa skelettängeln som fortsätter komma med nya offer?
Detta var en spännande bok ock trotts att jag inte har läst tidigare böcker (trotts att jag precis nu hittade två av dem i bokhyllan) så kan jag enkelt följa med i boken och komma in i den. Det är spännande och fartfyllt och en perfekt bok för någon som börjat läsa kapitelböcker med mer text än bilder. För här vill man verkligen läsa framåt. Hur ska det gå? Jag uppskattar också att det är lite tokerier i den och att allt inte är perfekt. Att misstag görs men att det är inte så farligt för de går ju att rätta till. Känns mänskligt! Framöver ska jag läsa de två som står i bokhyllan och jag hoppas bara att de är lika bra som denna!