Keramik 1 : Lera som form och uttryck

Charlie Norrman
Denna informativa bok handlar om keramik som uttryck. Här kan nybörjare såväl som erfarna keramiker ta del av bränntekniker, form, glasyr, färg och mycket annat i keramikens värld. Boken uppmuntrar läsaren att utforska vad keramik kan betyda och hur den kan utryckas i olika former. Här finns grundläggande fakta och information om tekniker och verktyg.
Keramik 1 är den första boken om drejning och krukmakeri av författaren Charlie Norrman. Här får läsaren lära sig mer om vad keramik är för något. Författaren skriver en mycket informativ bok om bränning, glasyr, formar, färger och lera. Han tar även upp vikten av känslan i tillverkningsprocessen. Keramik är mycket mer än lera och leran är mycket mer än ett verktyg. Denna bok öppnar upp sinnet för vad drejning kan betyda och dess olika funktioner.

Denna bok passar perfekt för seriösa nybörjare som vill få en inblick i keramikens värld. Som nybörjare kände jag att den stundvis var lite för teknisk med många olika sorters begrepp. Många av dessa begrepp beskrevs i detalj, men jag föredrar mer praktiska handböcker.