Resten av allt är vårt

Emma Hamberg
Författaren Emma Hamberg har ett minst sagt omtumlande år bakom sig där hon har tampats med flera av livets svårigheter. Det har varit sjukdom i familjen, separation, vilsenhet och känslor som vaknar till liv. Emma bjuder in sina läsare på en intim resa genom hennes livsomvälvande år och hon lämnar inga detaljer utanför.
9789164206015
Välj utgåva
Resten av allt är vårtSvenska - Inbunden
ISBN: 9789164206015
Resten av allt är vårtSvenska - Pocket
ISBN: 9789164206848
Resten av allt är vårtSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789164234193
Resten av allt är vårtSvenska - E-bok
ISBN: 9789164243492
Emma Hambergs bok är som gjord för sträckläsning. En bok med både sorg och kärlek och en hel del humor. Man vill hela tiden veta hur det ska gå och jag tror att alla kan känna igen sig i situationer i boken. Lycklig eller olycklig kärlek har nästan alla varit med om. Och många beskrivningar från familjelivets fram och baksidor.
Skriven på ett modernt sätt med många sms konversationer på ett luftigt sätt gör den mycket lättläst!
En självutlämnande bok om Emmas eget liv. Väldigt privat skrivet om en tuff period i hennes liv. Emmas blir plötsligt allvarligt sjuk men överlever med kroniska symtom. Där någonstans försvinner deras parrelation och skilsmässan blir ett faktum. I boken får vi följa Emma genom livet tiden efter skilsmässan, då hon försöker skapa sig ett nytt liv med sina barn och vänner. Boken är skriven med mycket humor, så trots det tunga ännet drar jag ofta på smilbanden
Jag har aldrig läst någon liknande bok. Den är som livet själv: en vardagsskildring i ett konstant flöde av känslor, tankar, händelser och en herrans massa sms. Det är roligt, sorgligt och känslosamt. Det är mycket goda vänner som alltid ställer upp, motsträviga tonårsbarn, ensamstående mamma som inte kan koncentrera sig på sitt författarjobb, en exman som är sjuk... Men mest av allt handlar det om kärlek, kärleken till livet, sina barn, vänner och en eventuell ny partner, vars kärlekshistoria skildras ingående i alla stadier du kan tänka dig. Det är hudlöst och roligt.
Jag var inställd på att det här enbart skulle vara en bok om sjukdom och att den skulle vara sorglig men redan efter två minuter skrattade jag rakt ut. Och så fortsatte det. Jag tycker att den är vansinnigt rolig även när de mörka ämnena berörs. Det är en väldigt tillåtande känsla som genomsyrar boken, att det är okej att vara ledsen och förbannad och skitglad. Det är okej att ha kassa dagar och det är okej att vara sig själv.

Missa inte denna om du behöver muntras upp och få skratta åt vad livet kan leverera.
Recension ? Resten av allt är vårt av Emma Hamberg

Jag har sträckläst Emmas självbiografiska feelgood. Helt underbar bok en livets med och motgångar. Jag älskar Emmas sätt att skriva. Boken är mycket lättläst och jag gillar att man får vara med i sms kommunikationer. Jag glömmer tid och rum när jag läser. Vill bara veta mer och ville inte att den skulle ta slut. Hoppas du skriver en till sån här bok.
Detta är min första bok jag läser men inte min sista hittade 3 olästa i min bokhylla av Emma. Hur kan jag missat ??
Får läsa dem snart.
Läs denna säger jag bara.
Mitt betyg blir toppbetyg
????? av 5.
Emma Hamberg har alltid varit en typisk "feel good" författare för mig. I denna pärla till bok lyckas hon med att skildra verkligheten, vardagen, relationer, familjeliv, precis så som det är, varken mer eller mindre, där någonstans mitt i ett hav av trotsiga tonåringar, snabbmakaroner och fredagsmyset. Språket är som alltid, fångande och träffsäkert. Men boken har också ett djup, och ett hav, eller en ocean av känslor. Jag grät när jag läste denna bok. Jag blev så berörd av den och jag fick lov att komma nära. Jag kan varmt rekommendera alla att läsa denna bok, oavsett hur ditt egna liv ser ut, men framförallt om Du har en relation. Det är inte enkelt med varken kärlek eller relationer.
Emma Hamberg har gjort succé med sina feelgood-romaner. Resten av allt är vårt är inte lik någon av de tidigare böcker hon har skrivit då denna är direkt inspirerad från hennes eget liv.

Hamberg har haft ett otroligt tufft år som har varit fyllt av sjukdom, sorg och en sorts vilsenhet. Men framför allt handlar den om kärlek. Kärlek som väcks till liv, kärlek som man tvingas ge upp, kärlek som alltid kommer att bestå.

Med den här boken får Emma läsaren att reflektera och stanna upp, men inte på något negativt sätt. Vad gör man när livet kanske inte riktigt blev som man hade tänkt sig? Emma bjuder verkligen på sig själv i denna bok och som läsare tillåts man att komma in under skinnet på författaren själv. Hela boken har en känsla av en genuin dagbok.