Glad i choklad

Bok av Anna Braw
Varje gång vi blandar kakao i en smet eller river upp papperet om en chokladkaka har vi direktkontakt med andra världsdelar. Redan när Libris gav ut den första Kyrkkaffe-boken 2004 fanns hela jorden med, och med Glad i choklad tar vi ett ordentligt kliv ut till de människor som är förutsättningen för den svenska fikakulturen och kyrkkaffegemenskapen. Sackeus, som var först i Sverige med Fairtrade-certifiering, berättar om kakaoodlarna i kollektivet UCIRI, en av många grupper som har kunnat bygga upp sitt samhälle tack vare möjligheten att få skäligt betalt. Chokladinspirationen fyller köken här i Sverige: Fredrika bakar kladdkaka med knäckig glasyr, Agnes blandar kakao i bullfyllningen, Tomas bjuder på nougattårta, Katarina och hennes man förknippar sin favoritkaka med deckare, Sofia kombinerar choklad med ingefära och kanel. Baka med oss och gör världen lite godare! I samma serie: Långpannans lov Bästa bullarna Blixtkakor och annat snabbt och lätt Mat i långpanna Nybakat, hembakat Saliga soppor Perfekta pajer Mer långpannans lov Hembakat för alla Julfika Inte utan min långpanna