Rädda maten! : manual för minskat matsvinn

Paul Svensson
I "Rädda maten! : manual för minskat matsvinn" delar kockarna Paul Svensson och Christofer Ekman med sig av sina 80 bästa recept för att minska matsvinnet. Årligen slängs en tredjedel av all mat, men tillsammans kan vi ändra på detta. Boken består av information, smarta tips och många klimatsmarta recept.
Visa pris inkl. frakt Inkl. frakt
Ginza
168 kr
Laddar in senaste priserna...
+ 39 frakt
Book Outlet
170 kr fri frakt
CDON
179 kr
Laddar in senaste priserna...
fri frakt
Bokus
179 kr
Laddar in senaste priserna...
fri frakt
Adlibris
179 kr
Laddar in senaste priserna...
fri frakt
Bokextra
185 kr
Laddar in senaste priserna...
+ 49 frakt
Akademibokhandeln
229 kr
Laddar in senaste priserna...
+ 29 frakt
Matsmart
129 kr + 49 frakt
Bokbörsen (begagnade böcker)
179 kr + 59 frakt
Elsa Larsson
Postad på Omnible
18 mars 2020
Betyg 4
"Rädda maten! : manual för minskat matsvinn" av kockarna Paul Svensson och Christofer Ekman ger smarta tips om hur du kan värna om klimatet genom att slänga mindre mat.

En tredjedel av all mat i världen slängs. Detta sker samtidigt som många människor lider av svält och världens befolkning ökar snabbare än matproduktionen. Författarna vill agera mot matsvinnet och startade därför restaurangen Retaste som specialiserar sig på att laga mat på råvaror med kort datum. Nu vill de dela med sig av sin kunskap och deras 80 bästa recept för att minska matsvinnet.

Detta är en viktig kokbok som alla borde ha i hemmet. Förutom att recepten är riktigt goda så är det bra både för klimatet och för plånboken. Genom att ta vara på alla råvaror och slänga mindre mat kommer handlingen att räcka längre. Boken innehåller information om matsvinn, vilket ger en ögonöppnare. Recepten är lättlagade och består av råvaror som ofta slängs, till exempel grönsaker och kött- och mejeriprodukter. Vi bör alla lära oss av denna bok, men framför allt de som tillhör den äldre generationen som har till vana att slänga mat.