Gröt : med granola, sylt och andra tillbehör

Bok av Annika Mogensen
Gröt har blivit trendigt! Intresset för VM i grötkokning ökar, matskri benter bloggar om gröt, eldsjälar öppnar grötcaféer och storstadsrestauranger börjar servera gröt. Gröt har blivit trendigt! Hur kommer det sig? Egentligen är det inte konstigt. Intresset för mathantverk, miljö, träning och hälsa stort. Dagens människor vill baka sitt eget bröd, kärna sitt eget smör och pressa sin egen juice. Vi vill veta vad vi får i oss när vi äter och dricker och vi vill ta ansvar för miljön. Vi vill leva ekologiskt, miljöekonomiskt och hälsosamt. Och i denna livsstil passar gröt perfekt! Här får du grundrecept på olika grötar (havregryn, mannagryn, risgryn, bovete...) men också recept på goda tillbehör som sylt, müsli och honungsyoghurt. Du får lära dig lite om de olika grundingredienserna, som havre, ris, majs etc samt om kryddor. Här berät tas förstås om grötens historia, om VM i grötkokning (som äger rum i oktober i Skottland). Du får lära dig om gröttrender i världen, grötrim, ordspråk om gröt... I en bok om gröt krävs goda, bra och pålitliga recept men också inspiration och nyskapande. Som bonus berättar fyra kockar från fyra olika restaurang er om sin syn på gröt och delar med sig av recept. Annika Mogensen har tidigare skrivit flera böcker om mat.