Yrsel

Annika Widholm

Clara flyttar ihop med sin sambo men börjar strax lida av yrsel och svimma av titt som tätt. Hon anar att någon förföljer henne. Stämmer hennes aningar eller är hon bara paranoid? "Yrsel" är en bok fylld av spänning och obehagliga händelser. Boken faller inom kategorin psykologisk thriller och är författaren Annika Widholms debutroman.

9789175039640
Välj utgåva
YrselSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789188704559
YrselSvenska - Pocket
ISBN: 9789175039640
YrselSvenska - E-bok
ISBN: 9789188704542
Betyg saknas
Det är Clara som är huvudperson i den här boken och hon är en psykologistuderande kvinna som flyttat in till sin nyblivna sambo Markus och hans döttrar. Markus har tidigare varit gift med en kvinna med namnet Sara, och redan då träffades han och Clara i hemlighet. Men Sara var sedan med om en olycka och avled, eller så sägs det i alla fall.

Ett tag efter att Clara flyttat in till Markus sker konstiga saker. Clara faller ihop, svimmar och kan vakna upp på en hel annan plats. Det finns ingen förklaring till anfallen. Dessutom känner hon sig förföljd. Hon försöker förklara det som sker med hjälp av sina studier i psykologi men hon får inga svar. De frågor som pockar allt mer på hennes uppmärksamhet är varför ett rum i lägenheten alltid är låst, samt frågan om vad som hände med Sara, egentligen.

Vad är bra i boken?
Här får man som läsare verkligen komma in i handlingen och under berättelsens gång gissa sig fram lite till vad som sker. Miljöskildringarna är bra och för den som känner till Stockholm och Södermalm är det inga problem att känna igen sig i miljön. För den som någon gång har studerat på universitetet är det också lätt att känna igen sig i hur Clara behandlas av sina lärare och handledare.

Mindre bra i boken
För den som vill komma till en rejäl upplösning där man får säkra svar på allt är det här fel bok. Här är nämligen inte ens slutet helt hundraprocentigt säkert.

Till vem rekommenderar jag boken?
Det här är en bok för den som gillar när berättelsen svänger hastigt och för den som gillar att själv kunna ha möjlighet att gissa sig fram till svaren. Här ges inga glasklara ledtrådar utan man får läsa en del mellan raderna. Det här är författarens första bok för vuxna men språket är bra och lätt att hänga med i. Det finns en del psykologiska moment i delar av boken och för den som gillar böcker där det inte riktigt går att avgöra vad som är verkligt och inte är den riktigt läsvärd.