Eli har en storebror

Bok av Karin Jacov
9789175776927
Välj utgåva
Eli har en storebrorSvenska - Inbunden
ISBN: 9789175776842
Eli har en storebrorSvenska - Okänt
ISBN: 9789175776927
Den handlar om Eli, vars storebror har någon form av funktionsnedsättning, jag gissar autism efter vad som beskrivs i boken.

Jag skulle tro att den riktar sig främst mot syskon till barn med funktionsnedsättning, även om alla såklart kan läsa den.

Jag tycker att boken har många fina delar, men man ska absolut läsa den som vuxen först, innan man läser den för något barn. Den innehåller vissa delar som för en del barn kan vara sköna att höra, att de känner igen sig i att Eli tycker det är jobbigt med syskon som inte är som alla andra.

Men för en del barn, särskilt yngre, kan det kanske ge fel signaler, och "sätta griller i huvudet" på dem. Som den delen där Eli tror att det var hens fel, pga att hen skrek så mycket när hen var liten.

Den har partier som verkligen är guld, där man pratar om det positiva med storebror. De delar som är negativa, känner jag att jag skulle vilja redigera lite ,de är väldigt tunga. Och jag vill fullkomligen radera ordet efterbliven i texten. Absolut bort bort, är gravt allergisk mot det ordet! 😏

Men som sagt, läs den som vuxen först, den kan vara perfekta boken, och den kan slå helt fel. Tycker ändå det är fint att boken finns, och man märker att @karinjacovsskrivliv kan det här med funktionsnedsättningar, känner igen många detaljer som typiska.