Bästa blåsorkestern

Bok av Julia Groth
I vår lekfulla blåsorkester spelar flodhästar fagott, tukaner spelar trummor och tigrarna trumpet. Tillsammans med flaxande fågel-flöjtister, svängiga sengångare och resten av djurvärldens musikanter blir vi den bästa blåsorkestern! Följ med och se hur många instrument du känner igen och hälsa på alla våra vilda musikanter. Kanske spelar du själv instrument? Kom spela med oss och vår dromedar-dirigent!
9789176341148
Välj utgåva
Bästa blåsorkesternSvenska - Inbunden
ISBN: 9789176340349
Bästa blåsorkesternSvenska - E-bok
ISBN: 9789176341148
Treåringarna tycker: Det är lite högt och lite lågt för treåringarna. De tycker om de olika djuren och illustrationerna, men det är inte alltid de fastnar för texten. Däremot skrattar de högt åt alla djuren som spelar instrument, för det är ”ju supertokigt, mamma.” Absolut roligast, det är när tigern skrämmer sin kompis med trumpeten.

Femåringen tycker: Hänger med på noterna lite bättre, och förstår rimmen på ett annat sätt. Men det är högt och lågt även för honom. Vid tigern skrattar han högt, och det är jättekul att elefanterna har ballonger på ryggen och han pekar mycket på de olika illustrationerna, men har inte helt fokus att lyssna klart på alla rim.

Mamman tycker: Jag tycker att det här är ett underfundigt sätt att presentera både olika instrument och djur för barnen. Det är finurligt gjort och snyggt rimmat. Speciellt förtjust är jag i att instrumenten och djuren börjar på samma bokstav, men jag gillar också illustrationerna väldigt mycket.

Nu orkade inte riktigt något av barnen med att lyssna klart på boken, och jag kan tänka mig att det beror på att de inte är riktigt lika vana vid att lyssna på en bok på rim som på en ”vanlig” bok, plus att den här boken inte har samma fokus på att berätta en indragande historia men med lite träning inom det, kommer det här säkerligen bli en bok som uppskattas mycket här hemma.
Rekommenderas för den som har småbarn