Ta tåget : På spåret genom historien, samtiden och framtiden

Per J. Andersson
Det blir allt mer populärt att resa med tåg istället för flyg. Författaren Per J Andersson, som grundat resemagasinet Vagabond, har i många år förespråkat tåget som transportmedel. I denna bok berättar författaren om tågets historiska betydelse och utveckling. Det är en personlig bok med intressanta berättelser från olika tågresor samt tips för hållbart resande.
9789177750857
Välj utgåva
Ta tågetSvenska - E-bok
ISBN: 9789174415551
Visa pris inkl. frakt Inkl. frakt
Bokus
182 kr
Laddar in senaste priserna...
fri frakt
Adlibris
189 kr
Laddar in senaste priserna...
fri frakt
Bokextra
196 kr
Laddar in senaste priserna...
+ 49 frakt
Ta tåget
196 kr
Ginza
199 kr
Laddar in senaste priserna...
+ 39 frakt
Book Outlet
247 kr fri frakt
Akademibokhandeln
279 kr
Laddar in senaste priserna...
+ 29 frakt
Plusbok
188 kr
Laddar in senaste priserna...
+ 40 frakt
Ta tåget
188 kr
Bokbörsen (begagnade böcker)
210 kr + 59 frakt
Elsa Larsson
Postad på Omnible
20 mars 2020
Betyg 5
Efter den sista tidens flygskam är det allt fler som vill resa med tåg istället. Därför känns denna bok särskilt aktuell. Författaren och resejournalisten Per J Andersson har länge förespråkat fördelarna med att resa med tåg. I denna bok beskriver han tågens och järnvägarnas historia kombinerat med härliga reseberättelser från tågkupén.

Det är en vacker och unik bok på många sätt. Den är högaktuell, men tar samtidigt upp många historiska anekdoter. Den visar tydligt att det inte behöver vara särskilt svårt att välja bort flyget. Vem vet, resan kanske blir betydligt mer spännande med personliga möten och vackra landskap som svischar förbi. Boken är ett bevis på att det går att resa hållbart och klimatsmart utan att göra avkall på upplevelsen. Det är en otroligt läsvärd bok som väcker både tankar och reslusten.