Den nya skåpmaten : gott och hållbart ur burk och tetra

Bok av Jenny Damberg
KONSERVER HÅLLER. De blir inte dåliga. För den som campar, seglar eller är ute på tur är de en räddning, i tider av kris är de en livlina. Men även i en välfungerande vardag har konserverna unika egenskaper som bör förära dem en plats i skafferiet. Konserver rymmer mycket smak, de kostar lite och de minimerar den egna insatsen. Butikernas kolonialavdelning rymmer dessutom en mängd smakbomber i konserverad form, som på ett kick lyfter den trista vardagsmåltiden till en upplevelse. Trots det är konserven undanskuffad i de flesta kokböcker. I Den nya skåpmaten spelar konserverna huvudrollen. Färska råvaror är inte bannlysta, men de har verkligen förtjänat sin plats när de förekommer. För innerst inne älskar vi alla genvägar. Det är dags att säga hej till den nya skåpmaten och öppna locket till en större smakupplevelse!
Den nya skåpmaten är en kokbok där man tar till vara på konserver och tetror, sånt som man ofta har hemma i skafferiet. Alla rätter är enkla att laga och kräver inte mer än 15 minuter, perfekt för alla med kort om tid. Med konserver till hjälp och 15 minuter så går det ändå att få till en god och smakrik rätt som passar hela familjen. Jag har testat att laga ett helt gäng recept ur boken och det som redan blivit en favorit här är Tortilla tuna melt. Tortillabröd som steks och har en fyllning av tonfisk, majonnäs, dijonsenap, saltgurka, rödlök och cheddarost. Väldigt lätt att göra och otroligt gott ihop med sallad till, dessutom en rätt man blir riktigt mätt av. Jag gillar enkelheten med boken och att man kan göra så mycket av konserver. Bokens design är trevlig och enkel utan extravaganser med bilder som följer samma stil. Den nya skåpmaten är en användbar kokbok att ta till när idéerna och tiden tryter. Jag ska fortsätta att provlaga mig igenom fler recept för att se om familjen kan hitta fler favoriter i den, vilket jag nästan är säker på att vi kommer att göra!