Enkel kombucha och kimchi : recept för kropp & hjärna

Bok av Erica Palmcrantz Aziz
En bok för alla som vill komma igång med att brygga kombucha och syra kimchi för att boosta sin hälsa! Erica Palmcrantz Aziz - känd som Sveriges raw food-drottning - är en sann kimchi- och kombucha-veteran. Här delar hon med sig av enkla grundrecept så att man snabbt och lätt kommer igång med sin egen tillverkning. Erica visar även hur man kan göra massor av annat gott med sin kimchi och kombucha. För den som söker maximalt välmående finns det mycket frestande man kan göra: smoothies, nice cream, bål, juicer, raw ostar, växtbaserad yoghurt, floats - alla med kombucha i. Mat med nyttiga bakterier har en stor inverkan på vår kropp och hjärna! Utöver recept på och med kombucha och kimchi innehåller boken äver recept på surkål, kefir, kvass och syrade grönsaker - som också får de goda bakterierna i tarmen att frodas. När vi har gott om de goda bakterierna i mage och tarm har forskning visat att vi ökar vårt immunförsvar, vår prestation, vårt inre lugn och även vår glädje i livet. Erica Palmcrantz Aziz har skrivit en mängd kokböcker. Hon är framför allt känd som Sveriges raw food-drottning. Kombucha och kimchi har stått på Ericas meny i många år.
En riktigt bra bok att ha. Vi har gjort flera av kimchirecepten i denna bok, fast med ersättningar för vissa svårhittade ingredienser, och även kombuchadelen är bra. Det som är intressant är hur man sedan kan använda dem som ingredienser i andra recept.