Leksandssviten, #2

Galleriet vid vattnet

Bok av Hanna Blixt
Nora och Viktor har bestämt sig för att öppna ett galleri med återvunna saker i Tällberg, och Nora är fast besluten att slå upp dörrarna till midsommar. Men tiden är knapp och det visar sig att ingenting går lika smidigt som hon hoppats på. En dag ropar Nora in en tavla på auktion och hittar ett kärleksbrev som väcker hennes nyfikenhet. Vem är dalkullan på tavlan? Är brevet skrivet till henne? Och vem är avsändaren? Samtidigt följer vi Nils på 1960-talet, en ung man som tillsammans med sin dysfunktionella familj flyttat till Insjön. Nils är romantiskt lagd och blir omedelbart förälskad i en kulla i folkdräkt som han ser på ett vykort. Han inser att det är hon eller ingen han vill dela livet med. Galleriet vid vattnet är en varm roman om kärlek, drömmar och livsmål. Handlingen är förlagd till Tällberg och Leksand, en miljö med mysiga röda timmerstugor, blomsterfyllda ängar och en glittrande Siljan.
9789177893035
Välj utgåva
Galleriet vid vattnetSvenska - Inbunden
ISBN: 9789177893011
Galleriet vid vattnetSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789177893035
Galleriet vid vattnetSvenska - E-bok
ISBN: 9789177893028
Det här är den andra och fristående delen där man åter får komma tillbaka till Dalarna och möta Nora och Viktor. Nora och Viktor ska öppna ett galleri med återvunna saker och Nora är fast besluten om att portarna till galleriet ska slås upp till midsommar men kommer de hinna då Viktor är borta och jobbar mycket….

Det här är en underbar bok som innehåller alla de klassiska ingredienserna som en feelgood ska göra - kärlek, drömmar och hemligheter. Boken är lättläst och sidorna vänds snabbt och när sista sidan är läst och jag slår igen boken och jag uppfylls av en varm måbra känsla, då vet man att jag fått en härlig feelgood stund. Jag gillar att boken har en historia som är skriven i både nutid och dåtid och att det i slutet vävs ihop på ett bra sätt, personligen är jag svag för böcker som skrivs på detta sätt, älskar att läsa två parallella historier. Jag har läst den första boken i serien "Glasveranda med sjöutsikt" och fullkomligt älskade den boken och denna bok är också riktigt bra. Även om de är fristående så skulle jag nog rekommendera att läsa denna första först för att få en större behållning. Rekommenderar verkligen dessa två böcker - mysiga, charmiga och underbara.