Scener ur hjärtat

Malena Ernman
“Scener ur hjärtat” är en gripande historia om en familjekris och den globala klimatkrisen. Den handlar om familjen Thunberg - Ernman där dottern Greta Thunbergs klimatengagemang smittat av sig på miljontals skolungdomar över hela världen. Boken handlar dock inte om Greta själv, utan om familjens problem med psykiskt ohälsa och framför allt deras tankar om klimatkrisen.
9789177951339
Välj utgåva
Scener ur hjärtatSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789177951414
Scener ur hjärtatSvenska - Inbunden
ISBN: 9789177951117
Scener ur hjärtatSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789177951346
Scener ur hjärtat
ISBN: 9789177951353
Scener ur hjärtatSvenska - Pocket
ISBN: 9789177951339
Scener ur hjärtatSvenska - E-bok
ISBN: 9789177951858
Visa pris inkl. frakt Inkl. frakt
Ginza
39 kr
Laddar in senaste priserna...
+ 39 frakt
Book Outlet
47 kr + 25 frakt
CDON
54 kr
Laddar in senaste priserna...
+ 29 frakt
Bokextra
54 kr
Laddar in senaste priserna...
+ 49 frakt
CampusBokhandeln
66 kr
Laddar in senaste priserna...
+ 29 frakt
PocketShop
95 kr okänd frakt
Plusbok
49 kr
Laddar in senaste priserna...
+ 40 frakt
Bokus
55 kr
Laddar in senaste priserna...
+ 19 frakt
Meds
55 kr fri frakt
Elsa Larsson
Postad på Omnible
6 februari 2020
Betyg 5
“Scener ur hjärtat” är en gripande historia om en familjekris och krisen på jorden. Den handlar om familjen Thunberg-Ernman. Greta Thunberg är för tillfället den mest berömda svensken i världen tack vare hennes klimatengagemang och skojstrejk för klimatet. Bokens första upplaga kom ut bara några dagar sedan hon demonstrerade för första gången och mycket har hänt sedan dess. Den handlar dock inte om Greta som person, utan i första hand om klimatkrisen som omger oss alla samt hur det kan påverka det psykiska måendet.

Marlena Ernman är operasångerskan som blev känd för hela svenska folket när hon var med i Melodifestivalen och Eurovision song contest. Idag är det dock hennes dotter Greta Thunberg som är den mest berömda i familjen. Det senaste året har Greta blivit världsberömd i och med att hennes klimatstrejk utanför Riksdagen uppmärksammades i medier över hela världen. Detta resulterade i massprotester över hela världen där skolelever demonstrerade för klimatet. Greta Thunberg utsågs även av TIME Magazine till årets person 2019.

Det som är så intressant med denna bok är dock att den första upplagan kom ut bara dagar efter att Greta påbörjade sin protester. Detta var alltså innan hon blev den världskändis som hon är idag. Det är en mycket intressant skildring av en kris i en familj och familjemedlemmarnas syn på klimatkrisen. Det ger en djupare förklaring till Gretas engagemang och bakgrund. En mycket aktuell bok som alla bör läsa.

Boken är otroligt välskriven och väcker tankar. De beskriver familjens kris i relation med världens kris. Om världen mår dåligt av klimatförändringar kan även människorna som bor där må dåligt, men genom att hålla ihop och gemensamt engagera sig finns det hopp om förbättring. Det är en gripande och viktig bok som är skriven på ett rappt och lättförståeligt sätt. Psykisk ohälsa hos en familj med olika diagnoser varvas med tankar om en mer osäker framtid i en värld som håller på att förstöras. Resultatet är en mycket stark och utelämnande bok som bör läsas av människor i alla åldrar. Den ger en djup insikt i miljöproblem samt i familjeproblem. Jag rekommenderar den starkt.