En ny tid

Familien Winther
Bok av Katrine Wessel
En storslagen och förtrollande roman om livet i överklassfamiljen Winther. Handlingen utspelar sig i Trondheim i slutet av 1800-talet. En ny tid väntar runt hörnet, en arbetarklass växer fram, kvinnors rättigheter stärks och gamla traditioner kommer på fall. Vi följer kvinnorna i familjen Winther både i de vackra salongerna och i de hektiska köksregionerna deras drömmar, längtan och begär. Cecilia Winther är den ledande kvinnan i societeten i Trondheim. Allas ögon är på henne och kvinnorna i staden följer henne i allt hon gör och säger. Men bakom den tjusiga fasaden kämpar Cecilia för att behålla familjelyckan. En ny tid är den första delen i serien om Winther-dynastin, fylld av kärlek, dramatik och hemligheter.
En storslagen och förtrollande historisk roman som utspelar sig i Trondheim på slutet av 1800-talet. Denna bok är den första i en planerad serie om familjen Winther som lever i överklassen. Vi får följa kvinnorna - både från de vackra salongerna till de hektiska köksregionerna.

Den här boken gillade jag, och det lovar gott om de nästkommande böckerna i serien. Till en början tyckte att jag att den var lite rörig, jag hade svårt att hålla reda på namnen och vem som var vem men när jag fått koll på detta så var jag fast i boken. Om man som jag gillar historiska romaner med ingredienser som kärlek, intriger, drama, drömmar, hemligheter och passion då är denna bok perfekt. Nu ser jag fram emot att läsa nästa bok och nästa och nästa…..