Bokcirkeln vid världens ände

Frida Skybäck 
Bokcirkeln vid världens ände består av två systrars parallella historier. Dels Madeleines historia på 1980-talet, dels hennes storasysters historia i nutid när hon återvänder till den lilla orten Ljusskär för att hitta sanningen om vad som hände hennes syster. I Ljusskär träffar hon en grupp kvinnor vars olika historier vi får följa.
9789177991816
Välj utgåva
Bokcirkeln vid världens ändeSvenska - Inbunden
ISBN: 9789177990987
Bokcirkeln vid världens ändeSvenska - Pocket
ISBN: 9789177991656
Bokcirkeln vid världens ändeSvenska - Pocket
ISBN: 9789177991816
Bokcirkeln vid världens ändeSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789177991724
Patricia har fått ett smycke av en helt okänd avsändare. Hon vet att smycket tillhör hennes syster som försvann för ca 30 år sedan. Patricia är fast besluten om att hon måste åka till Skåne (från USA) för att ta reda på vad som hände hennes syster. När hon kommer till Ljusskär som kallas för världens ände träffar hon tre kvinnor som är i pensionsåldern som beslutar sig för att starta en bokcirkel... därav titeln.
Historien varvas mellan nutid när Patricia söker efter sin syster och dåtid när Madeleine (systern) som befinner sig i Ljusskär och är med i en frikyrka...
Jag gillar karaktärerna... några mer än andra... Historien som är i dåtid känns igen från Jussi Adler Olsens De gränslösa. En trevlig feelgood men den är lite långsam emellanåt. Tycker att författaren första bok var bättre.
En riktigt charmig, mysig och hemtrevlig feelgood. Frida Skybäck lyckas alltid skapa levande karaktärer som man vill fortsätta följa, jag hade gärna läst en till bok om Monas B, B &B!
Denna bok handlar om en syster som bor i Amerika. Hennes syster försvann för 20 år sedan och ingen vet något om hur. Systern hade varit på ett utbytesår i Skåne. Plötsligt får systern i Amerika ett brev och i det brevet finns ett halsband som tillhört hennes döda syster. Vad betyder det? Är hon inte död? Systern i Amerika bestämmer sig för att åka till Skåne och ta reda på vad som egentligen hände med hennes syster.
Bokcirkeln vid världens ände är en mysig bok samtidigt som den innehåller sorg och allvar. Skybäck har skapat ett intressant persongalleri där du vill veta mer om varje karaktär. Boken utspelar sig i Ljusskär, en liten ort i Skåne, och beskrivningarna av miljöerna är riktigt bra. I mitten av berättelsen finns Monas Bed, Breakfast & Books.

I boken får vi parallellt följa Madeleines tid i Ljusskär på 1980-talet med nutid när hennes syster återvänder dit för att undersöka vad som egentligen hände hennes syster. Hon tar in på Monas B&B och blir genast en del av gemenskapen där tillsammans med de andra kvinnorna i 60-årsåldern som alla kämpar med olika saker. Hos Mona finns också hennes dotter och barnbarn som är där över sommaren. Även dotterns historia får vi följa.

Just att vi får följa olika karaktärer i olika åldrar och med olika bakgrund är det bästa med boken. Skybäck har skapat en intressant historia där man bit för bit får nya delar av vad som hänt de olika personerna. Som bokälskare är det självklart också ett plus att de pratar en del om olika boktitlar i boken.