Napalm

Bok av Frida Moisto
9789178356683
Välj utgåva
NapalmSvenska - Inbunden
ISBN: 9789178356645
NapalmSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178356683
NapalmSvenska - E-bok
ISBN: 9789178356652
Moisto har gjort det igen, skrivit en bladvändare som man inte kan släppa förrän man läst sista sidan. Och när man väl gjort det så längtar man efter nästa del. Oerhört rappt tempo och spännande personskildringar. Hatten av för Jönköpings deckardrottning.
Napalm är den tredje boken om kriminalkommissarie Lisa Engström. En deckare med högt tempo från start. Larmet går om ett bombattentat riktat mot Länssjukhuset Ryhov i Jönköping. Kriminalkommissarie Sten Johansson och hans kollegor får snabbt mycket att göra. En kollega saknas dock och det är Lisa. Hon har försvunnit efter ett kort meddelande till Johansson om att hon behöver egen tid.

Kort tid efter bombhotet kommer det in en patient på sjukhuset, hon avlider och det visar sig vara mord. Utredningsgruppen kämpar med händelserna och snart sker ett nytt mord. De saknar Lisa och är både oroliga och frustrerade över att hon är borta.

Lisa själv har återvänt till platsen och personerna som hon delar sitt förflutna med. Personer som hon desperat kämpat för att komma bort ifrån. Väl där blir det så att hon stannar då hon förstår att något inte stämmer. För att överleva krävs att hon åter blir den gamla Lisa.

Jag uppskattar tempot och följer gärna dessa intressanta karaktärer.