Street Taste

Bok av Erik Brännström
Japansk ramen, amerikansk mac and cheese eller indisk daal? Alla länder har sin variant av street food, enkel men kreativ och fantastiskt god snabbmat som ofta serveras från små hål i väggen, enkla gatuserveringar eller food trucks. Boken Street Taste är inspirerad av dessa gatuhak och kreativa kök där kärlek, bra råvaror och smak står i centrum. Här finns kända snabbrätter från jordens alla hörn men också moderna, försvenskade varianter som björkrökta musslor, pulled älg med tomat- och nässelsalsa samt gös i gröncurry med nudlar och lingon. Street Taste innehåller också historien om street food, inspiration från gatumiljöerna och en snabbguide till att starta en food truck. Allt kryddat med massor av smak, passion och asfalt! Författaren till Street Taste, Erik Brännström, har arbetat som kock på restauranger i London, Kanada och runt Medelhavet. I dag arbetar han med produkt- och konceptutveckling för restaurang- och livsmedelsindustrin med företag som Santa Maria och Philips. Han arrangerar också kockkollon med fokus på matglädje, smakupplevelser och hälsosam mat för ungdomar och familjer. Han är författare till Full Kastrull och har medverkat som kock i matprogrammen Smaka på världen, Miljöhjältarna och Mycket mera mat.