Östermalm – Rivieran: Tur och retur

Bok av Helene Sjöman
Del 1: Pauline Fogelberg. Pauline har nyligen börjat dejta efter ett längre förhållande. Hon träffar den attraktive Lorentz - att han är gift får bli ett senare problem - och nu har även charmige Didrik kommit in i bilden. Dessutom måste hon hitta en ny lägenhet, givetvis på Östermalm! Pauline har mycket att fundera över, som tur är har hon både underbara vänner och sin härliga familj till sin hjälp för dessa stora beslut. I Östermalm-Rivieran: Tur och retur får vi följa Pauline under tre intensiva veckor efter jakten på den perfekta lägenheten, spännande dejter, häng med väninnorna och hektiska arbetsdagar som jurist.
Härlig feelgoodlyssning med en deckartwist! Kanske lite extra intressant för den som rört sig i kvarteren runt Östermalm och Djurgården i Stockholm. Rapp dialog och detaljrika beskrivningar av kläder och miljöer! Ser fram emot att få läsa mer av Helene Sjöman!
Pauline letar efter en etta, som kan förvandlas till en tvåa och den måste ligga på Östermalm i Stockholm. Att den ruskigt attraktive Lorentz är gift får bli ett senare problem, men nu har även Mr Perfect i form av Didrik oväntat kommit med i bilden. Och under bad- och shoppingsemestern i Nice inträffar ett mystiskt dödsfall. Pauline har mycket att fundera över, förutom sitt juristjobb, men har lyckligtvis både underbara vänner och sin härliga familj vid sin sida.

Jag trodde att boken skulle handla mer om det mystiska dödsfallet eftersom boken beskrivs som en kriminalroman. Detta är en mysig feelgood med en liten gnutta död. En helt okej bok.