Glödens pris

Bok av Lisa Lundberg
9789178851973
Välj utgåva
Glödens prisSvenska - Pocket
ISBN: 9789178851812
Glödens prisSvenska - Okänt
ISBN: 9789178851973
Så himla kul att läsa en bok från en författare som kommer från mina gamla trakter, och extra kul är det att det att det är en bok som man uppskattar och tycker om så mycket som jag gör med denna. Jag hoppas verkligen att Lisa Lundberg kommer att fortsätta att skriva då jag tror att hon kan ge ut böcker som kommer beröra dig samtidigt som hon bjuder in en till en magisk värld.

Vilken unik bok. Jag har aldrig läst någon bok som liknar den här någonsin och önskar att jag kan hitta mer böcker som denna. Jag kan inte riktigt förklara vad för slags typ denna bok är då den är för mig one of a kind. Men om jag måste försöka skulle jag säga det här en fantasy som tagit inspiration från svenska väsen. Det är inte en sådan fantasy som handlar om krig och förödelse, utan en vacker men mörk historia som utspelar sig i en borg vid skogen med magiska vidunder och förmågor.

Boken handlar om flickan Tal som vill bryta sig ut från denna borg när hon börjar förstå vad hennes far verkligen håller på med. Men samtidigt förstår hon att hon måste stanna för att skydda besökarna till borgen. Mitt i allt detta möter hon Dimma, Dimma som blir hennes första riktiga mänskliga vän, utöver vättarna och blåtrollet på borgen och Dimma blir ljuset som Tal behövde för att kunna gå vidare. Det här handlar om att hitta sig själv samtidigt som man måste säga adjö till människor och det förflutna, våga att stå upp för det man tror på men även att försöka förstå det man inte håller med om.

Rekommenderas varmt! Det här en unik bok i sitt slag, jag kan garantera att du inte har läst något liknande.