Pickwickklubben

Charles Dickens

Pickwickklubben [The Pickwick Papers, 1836-1837] av Charles Dickens.

CHARLES DICKENS [1812?1870], född i Portsmouth, England, var sin tids mest populära engelskspråkiga romanförfattare. Dickens skapade en fiktiv värld som reflekterade de sociala och teknologiska förändringarna under den viktorianska eran. Han var ytterst produktiv och skrev såväl romaner, både i längre och kortare format, som noveller, dramatik och essäer. Till hans mest berömda verk hör David Copperfield, Oliver Twist, Lysande utsikter, Historien om två städer, En julsaga och Pickwickklubben.

Mindre

Pickwickklubben [The Pickwick Papers, 1836-1837] av Charles Dickens. CHARLES DICKENS [1812?1870], född i Portsmouth, England, var sin tids mest populära engelskspråkiga... Mer

Charles Dickens tillhör våra klassiker och bör läsas. Vill man läsa något av honom så kan jag rekommendera Pickwickklubben. Vi följer Mr Pickwick med resesällskap runt om i England och de hamnar i många lustiga och olustiga situationer. Man ler ofta och ibland ett skratt. Boken är skriven med en gammaldags stil, i alla fall den jag läste, så många ord kanske kan vara svåra att förstå men boken är ändå starkt läsvärd.