Höstmorden

Samuel Karlsson

En man försvinner och det enda spåret efter honom är ett par blodbestänkta spår. 10 år senare ger en lagändring polisen Jessica Jackson och hennes kollegor chansen att ta upp det kalla fallet på nytt. Deras undersökningar leder dem snart in i en brottshärva som är långt ifrån kall - den har snarare precis börjat.

Det här är den tredje boken i serien om Jessica Jackson och polidkollegorna och människorna på Mörkö. Jag hade stor förväntning att även denna bok skulle vara lika olidligt spännande som de två tidigare böckerna och jag skojar inte. Fy tusan va bra den här är! Jag kan än inte fatta att den tagit slut. En nagelbitare rakt igenom, lika välskriven och bra förklarat bland olika detaljer och karaktärer. Som vanligt helt enastående! Den här hamnade bland mina "bästa deckare-listan"
Ett par blodiga skor står på en pir efter att en man försvunnit på Mörkö.

Mer än 10 år senare, bryter tre ungdomar sig in i ett igenbommat sommarhus, för att leta efter pengar.
I källaren hittar de en mördad kvinna, vilket skrämmer slag på dem. Medan de springer därifrån ser de att mördaren får syn på dem.

Jessica och hennes kollegor inom polisen får i uppdrag att titta närmare på mannen som försvann för mer än 10 år sedan. Det visar sig vara större och mer aktuellt än de någonsin kunnat tro.

Wow, ännu en bok av Samuel med högt tempo, och en spänning som sitter i genom hela boken. Det går inte att sluta läsa när man väl börjat. Många gånger tror jag att jag vet vem mördaren är, men då kommer en oväntad vändning, och man får börja tänka om.
Miljöbeskrivningar är väldigt fina, vilket gör att man blir nyfiken på Mörkö.

Detta är tredje boken med polisinspektören Jessica. Böckerna går att läsa fristående.
Jessika är polis med ölbryggar intresse. Hon brygger eget öl och fått en stor beställning till en höstmarknad men den beställningen står inte säker pga att Jessika tidigare haft en affär med en gift man så många kvinnor på Mörkön där de bor hyser agg emot henne.
Skitsnacket är bara en liten del i Jessikas problem då en tonårsflicka blivit kidnappad och man hittar en kvinna mördad.
Vem är denna kvinna och ju mer Jessika rotar i det förflutna ju mer underligt upptäcker hon om bosatta på Mörkön.
En gammal mordutredning på lilla Mörkö med polisen Jessica Jackson i spetsen kan öppnas igen tack vare en ny lag om dna-hantering. Mannens skor hittades vid vattnet 10 år senare står det ett par damskor där på samma sätt. Men det är inte de enda märkliga kopplingarna mellan fallen.

Jag gillar Samuel Karlssons målande språk
där han beskriver Mörkö och skärgården så väl att jag bara måste åka dit snart.