Vild väg : en sann berättelse om orädd kärlek

Bok av Emelie Rönnerfors
På en övergiven strand i Pointe Noire, Kongo, får Frida syn på en man som tar sig fram över sanden med hjälp av händerna. Det gör henne nyfiken. Varför är han ensam här? Vad har hänt honom? Mannen kallar sig "Personne" - ingen, men heter egentligen Nicolas. Han saknar inte bara ben, utan också hem och familj, han bär på ett brokigt förflutet och försörjer sig som fiskare och kriminell. Men Frida, den svenska sköterskan från sjukhusfartyget i hamnen, frågar om han vill bli hennes vän. Han är inte som alla andra. Men det är inte hon heller. Detta är berättelsen om Frida och Nicolas. Två fria själar med modet att ta sig igenom fördomar, lidande och svårigheter för att få vara tillsammans. Som inte låter tryggheten staka ut vägen. Utan kärleken. Emelie Rönnerfors verklighetsbaserade roman ger läsaren en unik inblick i en fascinerande värld som få upplevt. En avskalad skildring som berör och ger hopp.
Känslosam och fängslande!
Det är alltid lite annorlunda att läsa en bok som bygger på verkligheten. Det ger liksom en annan känsla och är svårare att betygsätta.

Vild väg är en vackert berättad historia. En historia om två människor som inte låter sig hindras av fördomar. Om en kärlek som övervinner allt. Boken är både intressant, välskriven och lättläst och man får en bra inblick i hur livet som hemlös kan se ut.

Emelie Rönnerfors skriver med mycket patos och förmedlar tankar och känslor på ett gripande sätt. Samtidigt gillar jag enkelheten i hennes språk. Hon krånglar inte till det så mycket utan skriver ganska "rakt på sak" utan en massa lull-lull. Det hade varit intressant att följa Frida och Nicolas vidare i livet.