Änglaträdet

The Angel Tree
Bok av Lucinda Riley
Änglaträdet är en fängslande roman om familjehemligheter och bortträngda trauman av författaren till De sju systrarna-serien. Efter trettio år kommer Greta Marchmont tillbaka till Marchmont Hall, ett ståtligt hus som ligger idylliskt beläget mellan de snötäckta bergen i Wales. Hon lider av minnesförlust efter att ha varit med om en tragisk olycka och minns ingenting från det förflutna. När hon vandrar genom det vintriga landskapet gör hon en oroväckande upptäckt. På en undangömd plats i skogen hittar hon en grav, och den bortvittrade inskriptionen på stenen visar att en liten pojke ligger begravd här ? hennes egen son. Greta chockas svårt och börjar leta efter den person hon en gång var.
Efter trettio år komme Grete tillbaka till Marchmont Hill, ett ståtligt hus som ligger mellan de snötäckta bergen i Wales. Hon lider av minnesförlust efter en tragisk olycka och minns inget från sitt förflutna. När hon vandrar i det vintriga landskapet i skogen hittar hon en grav - på stenen står det att där ligger en liten pojke begravd som visar sig vara hennes son….

Jag säger bara WOW! Det här är den första boken jag läser av Lucinda och nu ställer jag mig frågan varför jag inte läst hennes tidigare böcker… Jag blir verkligen tagen med storm, från första till sista sidan är jag helt trollbunden. Boken är lite tjockare än genomsnittet och jag drar mig ibland för att läsa/lyssna på en tjockare bok, men inte en enda gång tappar jag intresset eller koncentration utan jag släpper inte taget en enda gång. Det här är en riktig bladvändare och en pärla till roman. Boken bjuder på kärlek, drama, tragedier, intriger, drama, psykisk ohälsa, värme och så mycket mer. Fantastiska miljöbeskrivningar och karaktärer, en helt underbar bok och nu när sista sidan är utläst och jag slår igen boken så undrar vad kan toppa detta?