Örbyhusserien, #2

Änglaleken

Bok av Aline Lilja Gladh
Mystiska saker i pågått i Örbyhus. Nu behöver byn få läka, och det behöver även Lo Karlberg. Lo har återigen tagit upp sitt målande och hon är dessutom uppfylld av intensiva mammakänslor. Men snart börjar mystiska saker hända igen i den lilla byn. Några ungdomar får bevittna en obehaglig avrättning.
9789180230735
Välj utgåva
ÄnglalekenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789163988578
ÄnglalekenSvenska - Pocket
ISBN: 9789163988585
ÄnglalekenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178298341
ÄnglalekenSvenska - E-bok
ISBN: 9789178298358
ÄnglalekenSvenska - Okänt
ISBN: 9789180230735
Aline Lilja Gladhs andra del i Örbyhusserien, Änglaleken fick jag av en ganska ny vän. Jag kunde inte hålla mig särskilt länge innan jag kastade mig över boken.

Det är vinter i Örbyhus och Lo, tjejen med vissa annorlunda gåvor, har börjat knyta an till sitt lilla barn Love. Men när en gammal klasskamrat blir skjuten bryts den lugna tillvaron och Lo dras in i fallet via sin bror, polisen Linus. Los ex Conny, Loves pappa, har egna bekymmer att tampas med, men blir orolig för att Derailed, hans gäng, har nåt med mordet att göra. Och flickan Korinthia, som egentligen heter Elsa, vad vet hon och varför vill hennes pappa att hon ska tiga? Många har hemligheter i det lilla samhället, med andra ord.

Jag tycker att det här är en riktigt bra uppföljare till Tändstickan, en bok som jag fick av samma vän och läste så sent som augusti förra året. I Änglaleken är de övernaturliga inslagen något nedtonade, men i övrigt är det en spännande kriminalroman som liksom Tändstickan även fångar småstadsmentaliteten på pricken. Det här är en alldeles lysande uppföljare som tydligt visar att författaren har utvecklats i sitt skrivande. Nu kan jag inte annat än att vänta på den tredje delen. Må den komma snart.

Mitt omdöme blir det högsta.
Lämna allt åt sidan, sätt dig bekvämt för här utlovas sträckläsning!! Änglaleken är del två i Örbyhus serien och uppföljaren till Tändstickan.
Ojojoj! Aline sviker aldrig! Jag visste att denna bok var lika bra som förra, om inte snäppet bättre för mig!
Det är full fart på denna bok, redan från början och en sak kan jag lova er, tempot saktar inte föränn boken är slut!
Bladvändare med relativt korta kapitel, spännande, nervkittlande, oemotståndlig!
Lättläst liten pärla med högt tempo och en skrämmande historia som känns trovärdig.
Hela historien kröp under skinnet på mig.
Ville veta mer om Lo i Tändstickan, och, ja, det fick jag definitivt i Änglaleken! Jag ändrade faktiskt min uppfattning om henne lite!
Aline lämnar oss med en riktig cliffhanger och jag undrar hur okänslig får man vara? 🙃😂 Undrar när nästa bok kommer?
Läsvärd och jag säger bara sluta aldrig skriva människa. Du kan gå rak i ryggen får du platsar bland alla de bästa deckar/spänningsförfattare!
I uppföljaren till Tändstickan är möter vi konstnären Lo Karlberg igen. Hon har nu fått en mer naturlig roll i polisarbetet genom sitt deltidsarbete som receptionist på ortens polisstation.

En man skjuts till döds mitt framför några lajvande ungdomar. Polisen arbetar bland annat med teorin att det har något att göra med den protestgrupp som bildats för att hindra att marken där han hittas säljs ut till japaner. Eller är det helt enkelt japanerna som tröttnat på alla protester.

Samtidigt kämpar Los fd pojkvän Conny med att hålla kvar makten och respekten i sitt gäng. Sen hans vicepresident åkte hem till Finland har han inte riktigt orkat engagera sig utan drömmer mest om familjeliv med Lo och sonen. Nu är han rädd för att det är någon i gänget som är inblandad i mordet.

Det är något speciellt med den här boken, en speciell ton som jag tycker väldigt mycket om. Det är en bladvändare med hög spänningsfaktor men det är också något mer som jag inte riktigt kan sätta fingret på. Uppskattar också de inkännande personporträtten där inget är svart eller vitt, ingen är enbart ond eller god.