Het Mat : coola Drycker

Jonas Borssén

Vin till Texas Chili? Vad dricker man till ceviche, vindaloo och en kinesisk wokgryta? Het Mat, Coola Drycker är boken för dig som gillar kryddstark mat och goda drycker därtill. Lär dig använda chilepeppar i maten och kombinera dina kryddiga anrättningar med drycker som förgyller måltiden. Under flera års tid har Jonas

Borssén och Michel Jamais inspirerat mat- och dryckesintresserade personer runt om i landet med kursen Hot Food, Cool Wines.

I den här boken har de samlat sina bästa recept och godaste erfarenheter av drycker. Lär av två heta herrar som frikostigt delar med sig av kunskapen kring chilepeppar, drycker och om hur smaksinnet och våra känselsinnen fungerar. Det är avgörande kunskaper för att du ska förstå hur heta smaker bäst kombineras med vin, öl, cider eller te och juicer.

Jonas Borssén är Sveriges hetaste kock. Intresset för chilepeppar och heta smaker föddes i början av 1980-talet. Sedan dess har han specialiserat sig på het mat med chilefrukter från hela världen. All kunskap

och god mat har han samlat i flera mycket uppskattade böcker om mat med chilepeppar och andra kryddor. Jonas har också ett stort intresse för vin och en god smak för vin till het mat.

Michel Jamais har en lika lång bakgrund inom svensk restaurang- ochdryckesbransch. Som både kock och sommelier har han skaffat sig en unik kunskap inom den alltmer efterfrågade konsten att kombinera mat

och dryck. I 15 år har Michel haft tusentals föreläsningar och skrivit fleraböcker inom ämnet.

KAPITELRUBRIKER:

Chilepeppar

Vad är chilepeppar?

Olika typer av chilepeppar het, hetare, hetast!

Att arbeta med chilepeppar i matlagning

Sinnlig känsla för smaker och dofter

Fräscht, syrligt eller för surt?

Den ljuva sötman

Aptitretande sälta

Bittra erfarenheter

Smakcharmören umami

Känsliga känselsinnen

Med näsa för dofter

Den nyanserade drycken

Bland lättviktare och tungviktare

Fruktighet, brödig malt och annan sötma

Den livgivande syran

Bitter struktur

Förföriska dofter

Vad är det vi äter?

Smakrikedom och tillagningsmetod

De dominerande råvarorna och smakerna

Hetta och eld utan lågor

Krämigt och fett

Ibland blir det lite bråkigt

Coola drycker till maten

Allt smakar inte alltid lika

Balanskonst, kontraster och spegelbilder

Vikten av att smaksätta maten

Smaknyckel

Tio coola drycker till den heta kocken

16 heta rätter, 16 coola drycker

Sex heta tillbehör

Njut fullt ut av drycken

Serveringstemperaturer

Låt vinet andas

Det rätta glaset

Hoppsan, det blev visst lite kvar!

Mindre

Vin till Texas Chili? Vad dricker man till ceviche, vindaloo och en kinesisk wokgryta? Het Mat, Coola Drycker är boken för dig som gillar kryddstark mat och goda drycker därtill... Mer

Visa pris inkl. frakt Inkl. frakt
Plusbok
78 kr
Laddar in senaste priserna...
+ 40 frakt
Ej verifierad butik
Het Mat : coola Drycker
78 kr
CDON
99 kr
Laddar in senaste priserna...
fri frakt
Bokus
99 kr
Laddar in senaste priserna...
+ 19 frakt
Ginza
99 kr
Laddar in senaste priserna...
+ 39 frakt
Adlibris
99 kr
Laddar in senaste priserna...
+ 19 frakt
Ej verifierad butik
Het Mat : coola Drycker
99 kr
Bokextra
100 kr
Laddar in senaste priserna...
+ 49 frakt
Ej verifierad butik
Het Mat : coola Drycker
100 kr
Book Outlet
116 kr + 25 frakt
Bokbörsen (begagnade böcker)
69 kr + 59 frakt