Vin : vinets grunder

Wine
Bok av Filip Verheyden och Romana Eschensperger m.fl.
Vin : vinets grunder är en faktaspäckad bok som ger läsaren grundläggande kunskaper om vin. De fyra kapitlen "Hur man dricker vin", "Vin och mat", "Vingården" samt "Så gör man vin" täcker in allt om vinets grunder. Denna bok används i många sommelier- och dryckesutbildningar. Vackra foton och illustrationer för det lätt för läsaren att förstå.
Denna bok är en av de mest kompletta böckerna om vin. Här finns all grundläggande information beskriven på ett tydligt och lättläst sätt. Tack vare dess pedagogiska upplägg och informativa innehåll används den i många sommelierutbildningar i Sverige. Den är uppdelad i fyra avsnitt som täcker in hur man provar vin, hur man väljer vin till maten, arbetet på vingården samt tillverkningsprocessen.

Trots att boken är tung och omfattande så är den lättläst och välskriven. Många kallar denna bok för "bibeln" och det är lätt att förstå varför. Den är framför allt bra som uppslagsverk för information och fakta relaterad till vin.