Vandra med barn i Skåne : 15 äventyr för hela familjen

Ina Hildeman
Vilken mysig bok. Precis en sån man behöver som stor barnfamilj med friluftslivskomplex. Jag läste "Gåtfulla Skåne" av förlaget redan innan jag lärde känna en av författarna @hexequinox, och tipsar er alla om den. Men nu har jag och min man snackat om att vi "borde" ut och vandra, borde ut och tälta, borde, borde, borde (varför tror ni vi köpte en bok som #vegohajk ?).

Varför lyckas alla andra, men inte vi?

Jag blev överlycklig när vi fick hem "Vandra med barn i Skåne". Den besvarar massa praktiska frågor gällande mat och utrustning (som hur man tar hand om utrustningen så att den håller), ger förslag på packlistor och lekar och avhandlar vad som gäller eldning och hur man uträttar sina behov (ledtråd = det finns tydligen inga lyxtoaletter med automatisk spolning i skogen).

Men den absolut största behållningen är de rutter som guiden delat upp i tre kategorier: "Vandra och rulla lätt" till för familjer med barn som eventuellt vill sitta i vagn, "Klurigare vandringsturer" som har lurigare partier och till sist läskiga "Utmanande stora äventyr" som definitivt inte är till för naturnollor... alla rutter samt färdriktning dit är noggrant beskrivna (se bild), och det finns även små kartor för varje utflykt (inte lika detaljerade).

Vi vill genast ge oss ut och vandra mellan Mölle och Höganäs. Mina älskade morföräldrar bodde i Arild fram tills dess att morfar dog en vecka före sin 95 års-dag i fjol, så området är mig kärt och nu är det covidsvårt att besöka mormor i Ängelholm :-( Så jag inbillar mig att den rutten kan ge mig mer än bara friluftsliv.

Jag kommer att lägga upp om kommande vandringar i mina stories när de sker!

Hur är era vandringsvanor? Ni som har barn, är ni duktiga och tar ut och vädrar dem någon annanstans än i trädgården?

Tack Roos & Tegnér för att ni ger ut så bra och så många guideböcker om Skåne!