Midnattsrosen

Lucinda Riley
Jag har läst "Midnattsrosen" av Lucinda Riley och ger den en 5. Det handlar om 2 tidslinjer 1900-talet och nutid. Vi får följa Rebecca Bradley från nutiden som är skådespelare och Anahita från Indien på 1900-talet. Historien är väldigt spännande och grym.
Det är ju hon som har skrivit serien om de sju systrarna. Det här är en helt fristående bok som börjar i Indien där Anahita dör. Hon lämnar dock dagboken hon skrivit under sitt liv till dottersonen som börjar efterforska vad som egentligen hände med Anahitas son. Han blev dödförklarad men Anahita är övertygad om att han fortfarande lever. Parallellt i England finns Rebecca Bradly som är där för att spela in en långfilm och som erbjuds övernattning på godset där inspelningen pågår. Ari Malik, dottersonen till Anahita, kommer till godset i jakten på sin försvunna morbror.
Men hallå, hallå! Det här måste vara den perfekta semesterläsningen - underhållande och kravlöst. Författaren vet hur man skriver en historia som fängslar. Även i denna bok hoppar man mellan nu- och dåtid och det målas upp en minst sagt underhållande historia som tar oss ut på den engelska landsbygden. Jag gillade den verkligen och tycker den är minst lika bra som serien om de sju systrarna.