Karma och Jonar, #3

Karma och Jonar: Lyras ö

Bok av Zelda Falköga
ÄVENTYRET FORTSÄTTER MED MOD OCH MAGI När pegasusen landar på Lyras ö möts Karma och Jonar av sagolik natur och ovanliga vilda djur. Mitt i djungeln hittar de trollkvinnan Lyra som berättar hur de ska stoppa Stendraken en gång för alla. Nu känns det som att inget kan gå fel. Men snart upptäcker vännerna att de inte är ensamma på ön. Bland djungelns mörka skuggor lurar en välbekant fiende ... Karma och Jonar handlar om det godas kamp mot det onda, om att våga och om att vara en bra vän. LYRAS Ö är den tredje boken om Karma och Jonar. De tidigare delarna i serien heter Klipptrollen och Flykten. Zelda Falköga är en äventyrare och upptäcktsresande med mystiska och outforskade platser som specialitet. Hon är en av mycket få personer som har varit i landet Glimeria, och som har hört om landets öde med egna öron.
9789189087408
Välj utgåva
Lyras öSvenska - Inbunden
ISBN: 9789189087392
Karma och Jonar: Lyras öSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789189087415
Karma och Jonar: Lyras öSvenska - E-bok
ISBN: 9789189087408
❥ Recension

Läsålder 6-9. Del 3.

Äntligen fick jag läsa den tredje boken i det här magiska äventyret för min dotter. Och vi älskade den!

Precis som de andra två böckerna är det hiskeligt spännande från start och vi introduceras för ännu fler fantastiska, märkliga varelser. Det är ett så härligt världsbygge detta! Illustrationerna är fortfarande det allra bästa, så vackra och uttrycksfulla och de låter verkligen berättelsen komma till liv. Karma och Jonar fortsätter att komplettera varandra bra och samtidigt utvecklas var för sig. Jonar blir modigare för varje bok och Karma mer eftertänksam.

Med bra språk och driv flyger den här berättelsen förbi och vi vill bara ha mer, mer, MER!

Extra plus är böckernas design och upplägg med serietidningskänslan, sammanfattning i början av vad som tidigare hänt och världskartan på första sidan. Och faktasidorna om nya varelser som presenteras! Allt som allt en fantastisk bokserie!

Boken får 🦄🦄🦄🦄+ av 5.
Eira blev enormt glad när denna bok damp ner i brevlådan. Fast hon nu är 10 år och inte är i "målgruppen" längre så älskar hon dessa böcker och jag tycker absolut att man kan läsa serien med en 10-11årig äventyrare.
Eira gillade att boken blev spännande direkt, och jag håller med. Boken håller fortsatt hög nivå och bilderna är i härliga färger. Nu längtar vi till våren och den fjärde boken om Karma och Jonar, för vi vill ju så klart få reda på hur allt kommer gå för vännerna.