På djupt vatten

Bok av Ellinor Wessel
Jakten fortsätter Nio månader har gått sedan bilhandlaren Johan Wagner och hans flickvän Emily Tranchell lyckades undkomma sina kidnappare. De befinner sig på Spaniens solkust, där de försöker skaka av sig känslan av att vara förföljda. En dag får Emily ett samtal. Hennes syster Lykke har hittats död, och allt pekar på självmord. Men Emily vet att det är något som inte stämmer. Samtidigt åker Johan till Almedalen för att medverka i en debatt om laddbara fordon, och samtalet överskuggas av en hotfull aktion. Finns det ett samband mellan händelserna? Den före detta polisen Thomas Stark slår sig ihop med sin gamla kollega Anna Hed, och tillsammans får de ett prekärt fall på halsen. På djupt vatten är den andra fristående delen i Tranchell-trilogin. Det är en fartfylld och filmisk thriller som handlar om de moderna välregisserade brott som försiggår bakom kulisserna, men påverkar alltmer av vår vardag. Ellinor Wessel är uppvuxen i Åhus och Warszawa och utbildad ekonom. Hon har tio års erfarenhet av olika chefsroller i bilbranschen - kunskap som hon utnyttjade i sin debutthriller Farliga affärer. Hon har även ett stort intresse för internationella skeenden och hot, vilket kommer till uttryck i På djupt vatten. Ellinor Wessel bor med sin familj i Bjärred utanför Malmö.
Fartfylld bladvändare!
Ibland när jag får böcker skrivna av författare som jag inte läst något av tidigare googlar jag runt lite för att se vad personen har skrivit och vad läsare har tyckt om böckerna. Här dök det upp många positiva ord, frågan är om jag kommer att känna samma sak?

På djupt vatten har en spännande och skickligt berättad intrig med detaljerade miljö- och personskildringar. Det är bra driv utan att det för den skull känns forcerat. Detta är den andra delen i Trachelltrilogin. Det står visserligen att den är fristående och även om tidigare händelser till viss del förklaras tror jag att det hade varit en ännu bättre läsupplevelse om jag hade läst första delen innan.

Ellinor Wessel har ett väldigt bra språk och boken är lättläst, mycket tack vare de korta kapitlen. Hon har valt några högaktuella ämnen att skriva om som t.ex. organiserad brottslighet som stöds av högt uppsatta politiker, samt om nättroll som gör vad de kan för att plantera rykten och falska nyheter.
- Visa kortare text