På flykt till kärleken

Peter Winai

Det är en varm sommarkväll 1936 och Astrid har just gjort en lång resa från Umeå till Tyskland. Hon är på skolungdomsutbyte och ska sova första natten hos en ny familj.

"Ute är det kolmörkt. Nu har jag stängt fönstret, men musik hörs från alla håll och nyss sjöng Hitlerjugend tyska nationalsången så att det skallade härutanför."

Så skriver den unga svenskan i sin dagbok, där hon noterar allt - livet i värdfamiljen, den tyska väninnans beundran av nazistparaderna och utflykterna till kulturella sevärdheter.

Dagboken är autentisk och ger grunden till denna roman om två människors kärlek. För i Heidelberg möter den unga svenskan Wilhelm och det blir snart fler resor till Tyskland, under brinnande krig. De två människornas levnadsöden speglar utvecklingen på olika plan, såväl på det individuella som på det storpolitiska planet.

Peter Winai har djupa erfarenheter från uppdrag i internationella miljöer och konflikthärdar. Han har tidigare gett ut två politiska spänningsromaner: Ingreppet om manipulationer inom vapenindustrin och Levande döda om illegal organhantering.

Mindre

Det är en varm sommarkväll 1936 och Astrid har just gjort en lång resa från Umeå till Tyskland. Hon är på skolungdomsutbyte och ska sova första natten hos en ny familj. "Ute är det... Mer

Visa pris inkl. frakt Inkl. frakt
Adlibris
158 kr
Laddar in senaste priserna...
+ 19 frakt
Ej verifierad butik
På flykt till kärleken
158 kr
På flykt till kärleken
159 kr
Bokus
159 kr
Laddar in senaste priserna...
fri frakt
Book Outlet
239 kr fri frakt
Bokbörsen (begagnade böcker)
50 kr + 59 frakt