Söta, röda sommardrömmar

Christoffer Holst
9789198409741
Välj utgåva
Söta, röda sommardrömmarSvenska - Inbunden
ISBN: 9789198409734
Söta, röda sommardrömmarSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178270439
Söta, röda sommardrömmarSvenska - E-bok
ISBN: 9789198409741
Söta, röda sommardrömmarSvenska - Pocket
ISBN: 9789188801241
Betyg 5
Jag har inte läst något av Chistoffer innan, men jag tyckte mycket om denna bok. Hans huvudkaraktär Cilla har just blivit dumpad av sin pojkvän och hon flyttar till Bullholmen där hon vill börja om på nytt. Saker är inte som de verkar vara på ön. Och när ett mord sker blir Cilla indragen i själva mordutredningen.

Christoffer har en speciell stil när han skriver tycker jag! Han liksom hoppar mellan olika genrer och han gör det bra!! Ena delen av boken är lite mystisk och mörk, som en deckare ska vara. Den andra är skämtsam med inslag av humor och mysig feelgoodkänsla.

Detta är helt klart läsvärd bok!! Läs den, du kommer skratta och må bra efter den!!
Det här är feelgood/mysdeckare i sin allra bästa form.
Mord, mat, dryck och Stockholms skärgård, det kan inte bli bättre.
Jg gillar verkligen Cilla och Rosie och deras härliga vänskap.
På en impuls valde jag att plocka upp denna mysdeckare, det är en genre jag alltid varit intresserad av, men har aldrig läst något svenskt i.

Christoffer Holst har här skapat sympatiska karaktärer som läsaren får följa i en riktig sommaridyll. Men denna idyll drabbas en midsommarkväll för ett hemskt mord på en ung tjej. Huvudkaraktären Cilla som är nykomling i kolonilottkvarteret blir ofrivilligt indragen i fallet då hon bevittnade ett bråk mellan tjejen och hennes kille samma natt som mordet inträffade. Cilla och hennes granne pensionären Rosie blir snabbt vänner, och de börjar tillsammans nysta i fallet. Samtidigt börjar Cilla få känskor för Rosies son Adam, polisen som är utredare för fallet.

Jag älskade verkligen alla karaktärer vi fick möta i denna bok, och då framförallt de relationer som växte fram dem emellan. Cilla och Rosie är härliga att se tilllsammans, detta något omaka par som båda är lika nyfikna och benägna att lägga näsan i blöt. Mysteriet är likaså välskrivet, och höll mig på sträckbänken fram till slutet.

Jag vill passa på att tipsa om ljudboken inläst av Anja Lundqvist, som var otroligt duktig på att levandegöra texten.
Så spännande och romantisk bok. Sen är ett roligt med en kolonilott då min mammas faster och farbror äger en. Den är så vacker och mysig. Denna bok är en av mina favorit böcker
Betyg 5
En feelgood med liten tvist med ett och annat mord. Midsommar. Cilla som köper koloni på Bullholmen. Vänskapen med grannen Rosie. Jag läste den med ett leende på läpparna. Har själv koloni så jag känner igen mig.
Det här är en riktig mysdeckare (om man nu kan använda ordet mys när det handlar om otäcka mord?!) 🤔 Kanske är feelgoodrysare bättre? Det är i vilket fall en berättelse fylld med skärgårdliv, spirande kärlek och hämnd.
Jag gillar verkligen huvudkaraktären Cilla; en varm, rolig men lite ängslig kvinna. Likaså grannen Rosie som är upptagen med att leka detektiv när hon inte bjuder Cilla på fika eller frukost. 
Författaren växlar skickligt mellan tryggheten i den idylliska skärgårdsmiljön och kalla kårar känslan av att någon med onda avsikter vill hämnas. Vem går säker?
Även om jag tyckte den var något förutsägbar på många plan gillade jag den, främst för karaktärerna, spänningen och för att den var snabbläst.
Perfekt sommarläsning! 🌞
Tänk dig en ljuvlig romantisk komedi som är blandat med skärgårds feelgood. Sedan är det kryddat med både mord och otäck spänning. Det låter en aningen rörigt men ändå lyckas författaren få det hela att fungera på ett alldeles utmärkt sätt. Det blir en skön mix av dessa olika delar som är väldigt trevligt att läsa om. Jag blev direkt förtjust i Cilla, Rose, Adam och Zack. Den ljuvliga miljön i form av kolonilott på en vacker skärdgårdsö är också mycket tilltalande. En varm humor bidrar också till den sköna känslan. Och där mord och otäck spänning bildar en mörk kontrast till idyllen och det romantiska.
En Feelgood bok trodde jag. Cilla flyr staden för sommaren och hamnar i skärgården på en kolonilott.
Nybliven singel och inget hum om odling. Tur att grannen tittar till henne.

När en ung kvinna hittas död börjar den nyfikna Cilla nysta i det fastän den snygge polisen Adam säger åt henne att låta bli.

Jag som inte trodde att jag gillade böcker med mord inblandade. Jag fastnade och ville bara läsa klart så jag fick reda på vad som hänt. Därefter har jag köpt nästa bok 📙 i serien. Ska läsa den en dag när jag vill ha lite spänning i livet!
När man ser titeln så tänker man att det här kommer vara en riktigt mysig feelgood med en massa kärlek i handlingen. MEN det är inte bara härligt rosenskimrande utan även en deckare med mord. Jag är inte något jättefan av deckare i vanliga fall, men jag måste säga att jag gillade den här boken. Cillas karaktär är välskriven och miljön på Bullholmen känns sådär härligt skärgårdsidyllisk. Det var inte uppenbart vem som var den skyldiga och jag lyssnade på ljudboken och min lunchrast tog slut precis innan det skulle avslöjas, vilket gjorde att jag grubblade vidare på det under tiden jag jobbade. Kan rekommendera den om du vill ha något utöver det vanliga feelgoodspåret.