Ett annat liv

Bok av Micael Lindberg
"Polis är på väg, håll linjen öppen!" "Jag måste hjälpa min bror!" skrek Kent och släppte telefonen. Hans hade problem med att hålla fast fadern i sitt vansinnestillstånd då han kämpade för sitt liv. Han verkade inte känna smärta och gjorde allt för att komma loss. Kent hann fram i sista sekund och slängde sig över honom och kopplade ett hårt grepp om huvudet. Fadern skrek som en galning och försökte bita sin son i armen. Kent var beredd på det och lyckades vrida sig undan.   Ett annat liv är en fasansfull historia om två små pojkars kamp mot övergrepp och missbruk. Vi får följa bröderna Hans och Kent på deras väg mot avgrunden i ett samhälle som redan i förväg dömt ut dem.
9789198544565
Välj utgåva
Ett annat livSvenska - Pocket
ISBN: 9789198544565
Ett annat livSvenska - Ljudbok
ISBN: 9788726690156
Det här är en historia om två bröder, Hans och Kent, som växer upp i ett hem med våld, droger och övergrepp. Bröderna är väldigt tighta och i en värld där det inte finns någon vuxen som bryr sig, litar de bara på varandra. När de till slut kommer bort från hemmet är deras självkänsla körd i botten. Fast de sett hur skadliga drogerna är, dröjer det inte länge innan de befinner sig i en nedåtgpendespiral av droger och kriminalitet.

En gripande och omskakande historia som är inspirerad av olika verkliga händelser. Språket är rakt och obehagligt detaljerat emellanåt. En historia som kryper innanför skinnet. Den berör djupt utan att slå över till att bara bli en ”tycka synd om offer historia”. Ena stunden tycker man synd om dem och lider med dem, men i nästa blir man frustrerad över att de medvetet väljer fel väg, fast de vet att det är fel och att de sviker nån som ställer upp för dem. Det sträcks ut händer som vill hjälpa dem, men de vågar inte ta emot hjälpen, eller så är såren så djupa att de inte kan läkas. Att välja rätt är verkligen inte lätt.

En historia som skakar om, väcker tankar och en och annan tår fälls när man läser den.