Hon som måste dö

Milleniumserien är en bokserie som tagit Sverige och en stor del av världen med storm. Böckerna om Lisbeth Salander och Mikael Blomkvist har blivit extremt populära och de har dessutom filmatiserats. Hon som måste dö är den spännande fortsättningen på serien och det är en bok som når läsaren långt in bakom skalet.

Bokens handling

Rättsläkaren Fredrika Nyman börjar ana oråd när en hemlös man plötsligt hittas död i Stockholm. Hon kontaktar Mikael Blomkvist och berättar om de upptäckter hon har gjort och om de uppgifter hon har fått reda på. Johannes Forsell, försvarsministern i Sverige är nämligen en person den avlidne hemlösa har nämnt flera gånger. Men har den hemlöse verkligen menat något med mumlet? Det är inte helt klart i början av boken. Efter Holger Palmgrens begravning har Lisbeth Salander inte gått att nå och nu behöver Mikael Blomkvist hennes hjälp. Men Salander är på en helt annan plats. Hon är nämligen ute efter sin syster i Moskva. Lisbeth har länge jagats av sin syster men nu vill hon göra upp en gång för alla.

Vad är bra i boken?

I den här boken möts verkligen allt. Maktspel, expeditioner i Himalaya, näthat och politiskt maktspel. Det här är med andra ord en bok som passar för alla läsare! Boken är välskriven och språket som används är lätt att förstå.

Vad är mindre bra?

Om man har läst de andra böckerna kan man slås av att den här kanske inte riktigt är lika fängslande. Det är dock inte direkt en bok man lägger ifrån sig i första taget.

Rekommenderas

Det här är verkligen en bok som rekommenderas till alla som har läst de andra böckerna i serien. Men sanningen är den att boken faktiskt lika gärna kan läsas fristående. Boken innehåller en hel del spänning och den kan också innehålla en del detaljer som inte tilltalar den känsliga läsaren. Om man anser att de andra böckerna i serien har varit för detaljerade kommer man antagligen att tycka detsamma om den här. Överlag är det dock en bok som är mycket läsvärd för de flesta läsare.
Jämför priser från 187 kr
Recenserad av
Göran L
26 september 2019
Fler recensioner från Göran L
Läs alla rekommendationer från Göran L
Jag ser dig av Mari Jungstedt
Boken Jag ser dig är den 15:e delen som handlar om kommissarie Knutas och personerna runt omkring. ...
Göran L Postad på Omnible 19 september 2019