Ännu mera vego

Bok av Sara Ask
I uppföljaren till Mera vego bjuder Lisa Bjärbo och Sara Ask på ännu fler vegetariska och veganska middagar. I slutet av boken finns dessutom olika teman med samlade recept, som "På grillen", "Brunch" och "Julbord". Maträtterna är både klassiska svenska, välkända utländska, lite mer okända utländska och vanlig svensk vardagsmat i vegetarisk tappning.
2 utgåvor
Välj utgåva
Ännu mera vegoSvenska - Inbunden
ISBN: 9789170378669
Lisää kasvisruokaa koko perheelleFinska - Inbunden
ISBN: 9789512405923
I den här uppföljaren till Mera vego bjuder Sara och Lisa på ännu fler smarriga vegetariska och veganska middagar. Ett litet plus med boken är att de ofta skriver tips på hur en lakto-ovo-vegetarisk rätt kan göras helvegetarisk eller vegansk. De skriver också om vad som är i säsong olika årstider och vad som är bra att ha hemma i skafferiet. Det är med andra ord en bok som varvar recept med smarta tips för nyfikna hemmakockar.

Nu kanske man inte primärt väljer en kokbok utifrån form och fotografier, men jag vill ändå lyfta att det är en vardagsfin och trevlig bok att bläddra i och att bilderna gör en hungrig. Maträtterna är alla enkla att laga, även om vissa rätter förstås tar mer tid eller är lite pilligare än andra rätter. Här finns recept som indisk kikärtscurry, grönkålspannkakor, mapo tofu, spenatbörek eller en av familjens favoriter från öst: panerad ost med stekt potatis och tartarsås. Även militanta köttätare blir mätta och glada av den maträtten. En bok som varmt rekommenderas!