Vingar av silver

Camilla Läckberg 
Uppföljaren till En bur av guld är här. Faye har fått ordning på sitt liv, hon driver ett framgångsrikt företag och hennes före detta man sitter i fängelse. Men när Faye ska lansera sitt företag i USA uppstår ett oväntat hot som tvingar henne att resa hem till Stockholm igen. Mindre

Uppföljaren till En bur av guld är här. Faye har fått ordning på sitt liv, hon driver ett Mer

5 utgåvor
Välj utgåva
Vingar av silverSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789137156552
Vingar av silverSvenska - Inbunden
ISBN: 9789137152714
Vingar Av SilverSvenska - Pocket
ISBN: 9789137157801
Vingar av silverSvenska - E-bok
ISBN: 9789137152721
Vingar av silverSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789137156248
Förra årets mest sålda bok var En bur av guld, Camilla Läckbergs första bok om Faye. Nu är hon tillbaka och Faye tvingas ännu en gång tackla tuffa motgångar. Någon försöker köpa upp hennes flaggskepp, företaget Revenge, och hon misstänker att det finns en koppling till exmaken Jack som just nu avtjänar fängelsestraffet för mordet på dottern Julienne. Samtidigt har Faye funnit kärleken på nytt och distaheras av medföljande känslostormar. Men hennes inre mörker är aldrig långt borta och strax under ytan lurar barndomsminnen som i allra högsta grad präglat henne till att bli både beräknande och driven. Hon kommer alltid att göra det som krävs för att krossa den som hotar henne.

Camilla Läckberg fortsätter i Vingar av silver på det inslagna spåret och bjuder på en åttiotalsinspirerad och ganska utmanande thriller. Det är syndigt, lyxigt och brutalt, med ett tydligt tema om systerskap. Läckberg sätter ner foten (eller snarare stilettklacken) mot patriarkatet och förser Faye med en provokativ ton och klassiska manliga statussymboler i syfte att skapa en egen feministisk ikon med egna pengar och stor makt.

Det finns en trovärdighet i att hårda nypor är vad som krävs i den värld som beskrivs och jag förstår både budskapet och underhållningsvärdet i det Läckberg skriver, men intrigen lever inte upp till förväntningarna.
Dialogen är förvisso rapp, men scenerna når aldrig det djup jag hoppas på. Jag anar i ett tidigt skede vad som är på väg att hända och överraskningsmomenten som bygger en lyckad thriller uteblir. Visst är Vingar av silver vågad, världsvan och vidsynt, men en tunn spänningsintrig drar tyvärr ner helhetsintrycket.