Reliken

Bok av Håkan Mattsson
Martin sommarjobbar i Vela kyrka. Han hade förväntat sig ett långtråkigt sommarjobb, men snart upptäcker han mängder av spännande gamla föremål. Han hittar en hemlig relikgömma och inser snart att hans nyfikna sökande är livsfarligt. Han känner sig dessutom kusligt iakttagen. Det är dock för sent för att vända om och om han misslyckas innebär det döden.
2 utgåvor
Välj utgåva
Reliken : stjärnornas budbärareSvenska - Pocket
ISBN: 9789189191136
RelikenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789189191228
Wow!! En sån spännande historia vi har här!! Håkan Mattson har skrivit en bok med ett driv som sannerligen inbjuder till sträckläsning. Likaså bokens tämligen korta kapitel gör den till en riktig bladvändare. "Bara ett kapitel till", detta är en sån bok. Apropå kapitlen, de är riktigt snyggt utformade.
Jag som är intresserad av historia tilltalas av berättelsens historiska vingslag som genomsyrar handlingen. Bokens miljöbeskrivningar är så målande att jag har befunnit mig på resande fot under några timmar, i olika tider och på flera platser i Europa. Så himla spännande och omtumlande. Jag har fått inspiration till framtida resor, framför allt vill jag resa till Prag och besöka Klementinum, detta storslagna och vackra bibliotek. Det vore något att uppleva i verkligheten!! Reliken bjuder på spänning från första till sista sidan och väcker verkligen fantasin. Jag upplever huvudkaraktärerna som sympatiska och jag vill gärna träffa dem igen. Kanske Leffe får vara med lite mer i nästa bok? Reliken får ☕☕☕☕ ➕ en rejäl påtår som tenderar att bli snudd på en femte ☕.