Den gåtfulla fyren

Ann-Charlotte Persson

Sams föräldrar är skilda och hans mamma har träffat en ny pojkvän, Patrick, som är en riktig idiot. En jobbig händelse på Sams födelsedag får honom att vägra att tillbringa en enda minut av sommarlovet med Patrick och mamma. Han övertalar istället sin pappa att få följa med till en ö utanför Gotland och bo på en fyr över sommaren. Sams pappa som är författare skriver på en ny deckarserie som han hoppas ska göra honom känd.

På färjan mellan Oskarshamn och Visby får Sam se en tjej som får hans hjärta att slå hårt. Det visar sig att hon och hennes mamma ska bo i den andra av de två lägenheterna som finns i fyren.

På ön finns också fyrvaktaren Gerhard som det går otäcka rykten om och som gör Sam riktigt obehaglig till mods.

Men när en olycka sker så flätas Sams och Gerhards liv samman. Kanske är det inte som Sam trott

Den gåtfulla fyren är en rysare som tar upp svåra frågor som våld i familjen och sorg, men även vänskap och mysterier. Men framför allt är det en spännande berättelse som passar perfekt för läsare av författare som Ingelin Angeborn, Petrus Dahlin och Kristina Ohlsson.

ANN-CHARLOTTE PERSSON debuterade som barnboksförfattare 2017 och har bland annat skrivit Hospitalets hemlighet som utkom hos Lind & Co 2019.

Mindre

Sams föräldrar är skilda och hans mamma har träffat en ny pojkvän, Patrick, som är en... Mer

Det här är en olidligt spännande bok som passar 9-12 år och även för vuxna. Vi får följa vad som händer på ön och dennes historia. Den är välskriven och gör att man nyfiket vill veta mer om vad som hänt där. En bok jag verkligen kan rekommendera er att läsa. Riktigt bra!